Μητσοτάκης στη Σύνοδο: Σε πρώτο πλάνο η μεταρρυθμιστική ατζέντα

Μητσοτάκης στη Σύνοδο: Σε πρώτο πλάνο η μεταρρυθμιστική ατζέντα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:52 Δημιουργία 17/10/19, 14:23

Σε πρώτο πλάνο έθεσε το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων, με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του, «έχουμε μια φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα μπροστά μας, έχουμε σημαντικές εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις. Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι να αποκαταστήσουμε την ανάπτυξη, να προσελκύσουμε επενδύσεις και να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο που κράτησε τη χώρα μας πίσω για περισσότερο από μια δεκαετία».

Σε σχόλιο για τις προκλήσεις της Τουρκίας και την ευρύτερη κατάσταση στη ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε και εξωτερικές προκλήσεις. Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μια απίστευτα αποσταθεροποιημένη περιοχή, αλλά είμαστε εδώ για να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας στη σταθερότητα της περιοχής και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

Σημείωσε δε ότι η Ελλάδα σε σχέση με την Κύπρο από την πρώτη στιγμή υποστήριξε την απόφαση που ελήφθη στο επίπεδο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που αφορά στοχευμένες κυρώσεις σε πρόσωπα και επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην παράνομη γεώτρηση που διενεργεί η Τουρκία στα κυπριακά χωρικά ύδατα.

Σε σχέση με τα Δυτικά Βαλκάνια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας και άγκυρα σταθερότητας σε μια πολύ ταραχώδη περιοχή. «Υποστηρίζουμε την πορεία προς την ευρωπαϊκή ένταξη που παρασχέθηκε στους βόρειους γείτονές μας , αρκεί να σέβονται τις διεθνείς συμφωνίες που υπέγραψαν, είναι προσηλωμένοι στο κράτος το διεθνές δίκαιο και φυσικά σέβονται τα δικαιώματα των μειονοτήτων», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Είναι πρώτη φορά που έρχομαι ως νεοεκλεγείς πρωθυπουργός. Αποδείξαμε νομίζω ότι μπορούμε να νικήσουμε το λαϊκισμό και αυτή η νίκη μας ήταν επίσης μια νίκη για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη, καθώς επιτύχαμε να εξαλείψουμε την άκρα Δεξιά και τη Χρυσή Αυγή από το ελληνικό κοινοβούλιο» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για το Brexit, o κ. Μητσοτάκης είπε: «Αφήστε να δούμε πρώτα. Είναι καλό νέο ότι έχουμε συμφωνία. Τώρα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αυτή η συμφωνία θα λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αν σου άρεσε κάνε