Επίθεση Τσίπρα προς Μητσοτάκη για προσφυγικό και Τουρκία

Επίθεση Τσίπρα προς Μητσοτάκη για προσφυγικό και Τουρκία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:41 Δημιουργία 10/10/19, 19:27

Λάβρος κατά των επιλογών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας όπως και για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «έχουμε μια διστακτική η κυβέρνηση μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις», ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να διεκδικήσουμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας».

Για το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εμείς παραδώσαμε την Μόρια με λιγότερους μετανάστες. Πέρασε από την πλάτη μας η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση των τελευταίων ετών.

Τώρα συνειδητοποιούν το μεταναστευτικό πρόβλημα. Είναι εύκολο όταν είσαι αντιπολίτευση να κάνεις κριτική. Όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη, κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος» συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πλάτη» σε Παπαγγελόπουλο

Σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση Novartis και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι στην κυβέρνηση: «άνοιξαν μια φάμπρικα με την προανακριτική για Παπαγγελόπουλο καθώς όποιος διερευνά ένα σκάνδαλο θα μπορεί να κατηγορείται». «Είναι μια αστεία υπόθεση» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ πάει με μια δήθεν υπόθεση σκευωρίας να καλύψει ένα υπαρκτό σκάνδαλο.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης τόνισε ότι πρόκειται για «κυβερνητικό ρεβανσισμό, παράλληλα με δειλία», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στοχοποιεί τους πολιτικούς της αντιπάλους. Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης είπε ότι τον πρώην υπουργό τον κατηγορούν δικαστές που ελέγχονται πειθαρχικά και παράλληλα επετέθη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απουσία του από την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής λέγοντας ότι «μπήκε σαν τον κλέφτη λίγο πριν τα μεσάνυχτα για να ψηφίσει».

Τέλος, σε ότι αφορά τα εσωκομματικά ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει ένα δεύτερο μεγάλο κύκλο και πάει στο συνέδριο για να ανοίξει ακόμα έναν με την αποτίμηση της κυβερνητικής εμπειρίας.

Στην ερώτηση αν θα αλλάξει όνομα το κόμμα είπε ότι θα συζητηθεί και αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο η δική του άποψη είναι ότι το «μπραντ» ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρό.

Αν σου άρεσε κάνε