Βουλή: Το πρώτο «παρών» από ΣΥΡΙΖΑ σε ψηφοφορία

Βουλή: Το πρώτο «παρών» από ΣΥΡΙΖΑ σε ψηφοφορία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:42 Δημιουργία 03/10/19, 12:40

Το πρώτο «παρών» τρεις μετά την πανωλεθρία του στις κάλπς δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τους υδρογονάνθρακες στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, «πέρασε» από την Βουλή η κύρωση των τεσσάρων συμβάσεων για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Υπέρ στην επιτροπή είχαν ταχθεί Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση.

«Παρών» πέρα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25

Στη σύμβαση για το Ιόνιο επί της αρχής ψήφισαν 181 «ναι», 27 «όχι» και 74 «παρών». Για την περιοχή 10 Ιόνιο πέλαγος ψήφισαν 180 «ναι», 27 «όχι» και 75 «παρών». Για τη σύμβαση Νοτιοδυτικά Κρήτης αλλά και για αυτή Δυτικά Κρήτης υπήρξαν 172 «ναι», 36 «όχι» και 74 «παρών».

«Εγώ εισηγούμαι τις συμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το μόνο καλό που έκανε. Εσείς στρίβετε δια των επιθέσεων», σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, στη συζήτηση που έγινε την Τρίτη, η οποία χαρακτηρίστηκε από μία οξεία πολιτική αντιπαράθεση.

Ο υπουργός κατηγόρησε τον για «εντυπωσιακή πολιτική κυβίστηση» στο θέμα των συμβάσεων.

Από την πλευρά του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε ότι «η επιλογή μας για την έρευνα και αξιοποίηση των υδρογονανθράκων βασίστηκε στην προϋπόθεση ύπαρξης ενός σοβαρού δημόσιου βραχίονα άσκησης πολιτικής, όπως είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια, με ισχυρή τη συμμετοχή του Δημοσίου, αλλά και σε μία πολύ μεγάλη στροφή, όσον αφορά την κλιματική αλλαγή και την προσαρμογή της πολιτικής της χώρας στις ανάγκες του περιβάλλοντος».

Αν σου άρεσε κάνε