Το απόγευμα της Κυριακής η ομιλία - «άνοιγμα» του Τσίπρα για το ΣΥΡΙΖΑ

Το απόγευμα της Κυριακής η ομιλία - «άνοιγμα» του Τσίπρα για το ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:21 Δημιουργία 27/09/19, 17:49

Για το απόγευμα της Κυριακής, στις 19:30, έχει προγραμματιστεί η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο φεστιβάλ «Σπούτνικ», από τη νεολαία του κόμματος, στην οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει την διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Σημειώνεται πως το φεστιβάλ ξεκινά από σήμερα, Παρασκευή, στο Άλσος Στρατού στο Γουδή.

Τα μηνύματα στην ΚΕ

Μιλώντας νωρίτερα στην Παρασκευή στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η απόφαση για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου, μαζικού, συμμετοχικού και δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς, την αναβάθμιση της πολιτικής και οργανωτικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, την αντιστοίχιση του κοινωνικού με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση «να φέρουμε στις γραμμές μας όσους μας στηρίζουν σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και μια σειρά συμμάχους μας, με διαφορετικές ρίζες και αναφορές, βρέθηκαν μαζί μας», αφορά πρωτίστως τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Σημείωσε ότι «η σκληρότητα των νεοφιλελευθέρων πολιτικών επιλογών της νέας κυβέρνησης, οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής» υπογραμμίζουν την ευθύνη ώστε το εγχείρημα της ανασυγκρότησης του κόμματος να πετύχει και να δημιουργηθούν ξανά και γρήγορα οι όροι «για μια κυβέρνηση ξανά και γρήγορα προοδευτική».

Τόνισε ότι «γι΄ αυτόν τον στόχο πρέπει να εργαστούμε χωρίς καχυποψίες και με ανοιχτή καρδιά ώστε το επικείμενο συνέδριο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα ιστορικό συνέδριο για την Αριστερά στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος, είπε, η ενεργή εμπλοκή των σημερινών μελών του ΣΥΡΙΖΑ και όσων συμμετέχουν και στελεχώνουν την Προοδευτική Συμμαχία, «αλλά και η προσέλκυση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που μας στήριξαν.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε να αποφασιστεί άμεσα η έναρξη μιας μεγάλης καμπάνιας, τρίμηνης-τετράμηνης διάρκειας, εγγραφής νέων μελών, τόσο δια ζώσης όσο και μέσω του διαδικτύου. Καμπάνια στη βάση μιας κοινής διακήρυξης- Προσκλητηρίου ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «ώστε στο 3ο συνέδριο μας να έχουμε ένα κόμμα, μαζικό, ανοιχτό, συμμετοχικό». Με ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις από τον Οκτώρβιο σε όλη την Ελλάδα και με παρουσία του ίδιου, μια «πλατιά εξόρμηση, μια πορεία στον λαό». Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και χρήση ψηφιακής πλατφόρμας, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας εγγραφής νέων μελών που θα μπορεί να είναι έτοιμη περί τα μέσα του Οκτώβρη.

Σε αυτή τη κατεύθυνση πρότεινε άμεσα να συγκροτηθεί μια Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, ένα «πλατύ σώμα» με τη συμμετοχή των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελεχών από την Προοδευτική Συμμαχία και τον ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό χώρο. Αυτή η ΚΟΕΑ, είπε, θα έχει την ευθύνη για όλη τη πορεία της ανασυγκρότησης από εδώ και στο εξής μέχρι το συνέδριο. Για την έγκριση των πολιτικών κειμένων, των διαδικασιών, της οργανωτικής δουλειάς. Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε να συμφωνηθεί αντίστοιχα αυτή η Επιτροπή να φροντίσει, ώστε ένα διευρυμένο οργανωτικό γραφείο να παίξει σημαντικό ρόλο σ΄ αυτή την πορεία, αλλά και να εγκριθεί μια Επιτροπή Προγράμματος (σ.σ. δεν θα πρόκειται για την Επιτροπή Θέσεων που θα έρθει αργότερα). Η Επιτροπή Προγράμματος θα επιφορτιστεί με την ευθύνη να ετοιμάσει το Πρόγραμμα της Προοδευτικής διακυβέρνησης, σημείωσε, προτείνοντας ως συντονιστή τον Γ. Σταθάκη.

Πρότεινε επίσης την οργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου «που θα αποτιμήσει την κυβερνητική εμπειρία της Πρώτης Φοράς», «ώστε η εμπειρία να μεταφραστεί σε γνώση».

Αν σου άρεσε κάνε