ΝΔ: Ιδού τα αδικήματα του Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis

ΝΔ: Ιδού τα αδικήματα του Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:18 Δημιουργία 26/09/19, 11:14

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση 30 βουλευτών της Ν.Δ. για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Novartis.

Στην πρότασή τους οι βουλευτές της πλειοψηφίας κάνουν λόγο για «σαφείς ενδείξεις ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης έχει τελέσει τα παρακάτω αδικήματα:

-Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών

-Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος

-Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος

-Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Σε πρόσφατη δήλωσή του με αφορμή τις εξελίξεις στην εισαγγελική έρευνα για τα περί μεθοδεύσεων στην υπόθεση Novartis o κ. Παπαγγελόπουλος είχε κάνει λόγο για «πρωτοφανή απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξής του».

«Η ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου στη δικογραφία σε βάρος μου και σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα μετατρέπουν την αθλιότητα σε γελοιότητα. Με παρανοϊκά μυθεύματα και παράνομες πράξεις προσπαθούν να συσκοτίσουν την αλήθεια, να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό και να συγκαλύψουν βαρύτατες ευθύνες που αφορούν όχι μόνο το σκάνδαλο της Novartis, αλλά και τη διερεύνησή του» ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε