Ισχυρό προβάδισμα 16,5 μονάδων για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Ισχυρό προβάδισμα 16,5 μονάδων για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:48 Δημιουργία 22/09/19, 09:30

Ισχυρό προβάδισμα 16,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis για την εφημερίδα «το Βήμα της Κυριακής».

Πιο αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το Κίνημα Αλλαγής 6,1%, το ΚΚΕ 5,8%, το ΜέΡΑ25 3,8% και η Ελληνική Λύση 3,3%.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 1,5% και στο 7,4% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Σημειώνεται ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας, ενώ στο πολιτικό σκηνικό επικρατεί θερμό κλίμα για την πολύκροτη υπόθεση της Novartis και την απόφαση περί προανακριτικής για τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Από την πλευρά της, πάντως, η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να αφήσει γεγονότα να σκιάζουν την καλή πορεία, που έχει καταγράψει αυτούς τους πρώτους μήνες.

Μια πορεία που αντιμετωπίζεται θετικά και από τους πολίτες, όπως κατεγράφη και στην πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Pulse, η πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, ενώ βαθμολογεί θετικά τους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης.

Ειδικότερα, το 39% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα πράγματα τα θα πάνε «λίγο ή πολύ καλύτερα» τους επόμενους μήνες και το ιδιαίτερα υψηλό 58% δηλώνει ικανοποιημένο από την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης.

Είναι προφανές ότι με θετικό ορόσημο αξιολογούν την κυβέρνηση και πολίτες που δεν ψήφισαν τη ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, γεγονός που δείχνει ότι μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης κερδίζει τη μάχη του λεγόμενου «μεσαίου χώρου».

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 54% κρίνει ως θετικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και μόλις το 24% εκφράζει αντίθετη άποψη.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ δεν σημειώνει απώλειες . Το 39,5% δηλώνει ότι θα στηρίξει το κυβερνόν κόμμα, εάν αύριο είχαμε εθνικές εκλογές, το 26% θα ψήφιζε τον ΣΥΡΙΖΑ, το 6% το ΚΙΝΑΛ, το 4,5% το ΚΚΕ, το 4% συγκεντρώνει το Μέρα25 του κ. Βαρουφάκη και 3% η «Ελληνική Λύση» του κ. Βελόπουλου.

Αν σου άρεσε κάνε