Αύριο τα νεότερα για την υπόθεση της Novartis

Αύριο τα νεότερα για την υπόθεση της Novartis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:35 Δημιουργία 17/09/19, 13:29

Αύριο, Τετάρτη λύνεται ο «γρίφος» της στάσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσον αφορά στην υπόθεση της Novartis.

Όπως ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα και τη διάκριση των εξουσιών.

«Αύριο θα λάβουν γνώση στην ολομέλεια τα κόμματα. Θα έχουμε τοποθέτηση από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με ανακοίνωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρου Καλαφάτη, για τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Στο οικονομικό «μέτωπο», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι με την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ εξασφαλίζεται ετήσιο όφελος 70 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως είπε ο ίδιος, βελτιώνεται η εικόνα σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα χρέους αλλά και έμμεσες θετικές επιδράσεις στην πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας.

Σχολιάζοντας την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για σημαντικές διαφορές. Ο πρωθυπουργός ανέπτυξε το σχέδιο για «ανάπτυξη για όλους» και ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να απευθυνθεί στο εσωκομματικό ακροατήριο και να στείλει το μήνυμα «είμαι εδώ», τόνισε.

Ασκώντας κριτική στον κ. Τσίπρα για την αναφορά του ότι εξασφάλισε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τον ειδικό λογαριασμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε: «Τέτοιος λογαριασμός δεν υπάρχει, αν υπήρχε, γιατί ο Ευ. Τσακαλώτος δεν ενημέρωσε τον Χρήστο Σταϊκούρα;».

Επίσης, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι στο θέμα των πλεονασμάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει όσα είχε πει προεκλογικά: πρώτα απόκτηση αξιοπιστίας και μετά αίτημα για λιγότερα πλεονάσματα από το 2021.

Σχετικά με την πετρελαϊκή κρίση, δήλωσε ότι γίνονται έλεγχοι, ώστε να μην υπάρξει αισχροκέρδεια στο καύσιμο. «Θα δούμε πώς προχωράμε τις επόμενες εβδομάδες. Υπάρχει το ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης, που θα εξεταστεί τις επόμενες εβδομάδες», είπε.

Τέλος, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κρατά τις θέσεις της και προσπαθεί να αμβλύνει τις αρνητικές της συνέπειες.

Αν σου άρεσε κάνε