Μητσοτάκης: Πηγή έμπνευσης το Ίδρυμα Brainport - Θέλουμε και στην Ελλάδα

Μητσοτάκης: Πηγή έμπνευσης το Ίδρυμα Brainport - Θέλουμε και στην Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:17 Δημιουργία 03/09/19, 14:11

Οι συμπράξεις με την ολλανδική πλευρά στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Ίδρυμα Brainport του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν, λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε στη Χάγη.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, ο οποίος στη συνέχεια τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου και ακολούθησε ξενάγηση του κ. Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις.

Στη συνέχεια, τρεις απόφοιτοι του πανεπιστημίου που έχουν πλέον δικές τους νεοφυείς επιχειρήσεις και συνεργάζονται με το Ίδρυμα αξιοποιώντας ομάδες φοιτητών, ανέπτυξαν στον Έλληνα πρωθυπουργό το αντικείμενό τους και τη διασύνδεσή τους με την παραγωγή και την αγορά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε η επίσκεψή του να αποτελέσει σύμβολο του προσωπικού του ενδιαφέροντος και της κατεύθυνσης που θέλει να δώσει στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μιλώντας στους οικοδεσπότες του είπε ότι το Ίδρυμα και η δραστηριότητά του «αποτελείται πηγή έμπνευσης για εμάς, είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε στην Ελλάδα» και προσέθεσε ότι «στη χώρα μας έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες που μπορούν να δώσουν ώθηση».

Αν σου άρεσε κάνε