Ο Θεοδωρικάκος «τελειώνει» την απλή αναλογική

Ο Θεοδωρικάκος «τελειώνει» την απλή αναλογική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:43 Δημιουργία 07/08/19, 14:20

Στην πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στο καθεστώς της απλής αναλογικής αναφέρθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, «το δίλημμα είναι κυβερνησιμότητα ή διάλυση στους ΟΤΑ», καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει πίσω τις «ιδεοληψίες» περί απλής αναλογικής.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τους δήμους, λέγοντας παράλληλα πως το χειμώνα «τελειώνει» η απλή αναλογική.

«Αν θέλει ο Τσίπρας να κοιτάξει μπροστά θα πρέπει να βάλετε τέλος στη στήριξή σας στην απλή αναλογική» είπε προς την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Θεοδωρικάκος , ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στην κατάσταση που επικρατεί στους ΟΤΑ της χώρας. «Έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το ποια αυτοδιοίκηση θέλουμε. Εμείς θέλουμε μια που λύνει προβλήματα, που είναι αποτελεσματική, έχει συμβολή στην ανάπτυξη, συνεργάζεται με την υγιή επιχειρηματικότητα και συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής» επεσήμανε.

Παράλληλα εξαπέλυσε βέλη προς την Ρένα Δούρου, μιλώντας για ωρολογιακή βόμβα στην Αττική. «Είναι πασίγνωστο ότι ο ΧΥΤΑ στη Φυλή επαρκεί μέχρι το τέλος του χρόνου», είπε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πολιτεύτηκε στη λογική της εργαλειοποίησης των θεσμών.

Τέλος άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας το ερώτημα πως μπορεί ο Αλ. Τσίπρας «να ισορροπήσει ανάμεσα στις ευθύνες, στα ψέματα και στους 29 νέους φόρους, ανάμεσα στη πρωτοφανή σκευωρία Novartis και του Ρασπούτιν».

Αν σου άρεσε κάνε