Ντιμιτρόφ: Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι στη γενέτειρα της Δημοκρατίας

Ντιμιτρόφ: Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι στη γενέτειρα της Δημοκρατίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:55 Δημιουργία 17/07/19, 12:48

«Θα συνεργαστούμε στενά με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικολα Ντιμιτρόφ από το βήμα του συνεδρίου του Economis, που διεξάγεται στο Λαγονήσι.

«Η συμφωνία δεν είναι βάρος, αλλά ευκαιρία για τις διμερείς σχέσεις», σημείωσε ο κ. Ντιμιτρόφ για να συμπληρώσει ότι η «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή και για τις δύο χώρες, μέσα από αυτήν μάθαμε να δίνουμε προσοχή στην προοπτική και της άλλης πλευράς».

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας αναγνώρισε ότι «θα χρειαστεί και στις δύο χώρες κάποιος χρόνος ώστε να πειστούν όλοι για τον θετικό αντίκτυπο της συμφωνίας».

Επέμεινε όμως ότι «δεν υπάρχει πιο φυσική σχέση για τις δύο χώρες μας από το να είναι σύμμαχοι», επισημαίνοντας ότι «τα τρία τέταρτα της παραγωγής των χωρών στα δυτικά Βαλκάνια καταλήγει στην ευρωπαϊκή αγορά».

Όσον αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι η χώρα του δεν είναι έτοιμη να ενταχθεί στην Ε.Ε. «Θέλουμε όμως τον Οκτώβριο να ξεκινήσουμε το ταξίδι. Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε το εθνικό μας σύστημα και να κρατήσουμε τους νέους στη χώρα μας», υπογράμμισε.

«Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι στη γενέτειρα της Δημοκρατίας» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ, και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι μετά τις εθνικές εκλογές και θέλω να ευχηθώ στην ελληνική κυβέρνηση επιτυχίες και θετικές στιγμές».

Ο κ. Ντιμιτρόφ σημείωσε ακόμα ότι "ζούμε στιγμές ελπίδας και υπάρχουν ευκαιρίες για την Ελλάδα", συμπληρώνοντας πως "όταν συμβαίνουν καλά στην Ελλάδα είναι καλό για μας και για όλη την περιοχή".

Αν σου άρεσε κάνε