«Μπαράζ» συσκέψεων στο ΥΠΟΙΚ και δίαυλοι επικοινωνίας με Βρυξέλλες

«Μπαράζ» συσκέψεων στο ΥΠΟΙΚ και δίαυλοι επικοινωνίας με Βρυξέλλες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:01 Δημιουργία 11/07/19, 19:54

Μία πλήρη εικόνα της κατάστασης που άφησε ο προκάτοχός του σε όλα τα «καυτά» μέτωπα του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Οικονομικών επιδιώκει να λάβει ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συσκέψεις τεχνοκρατικό και πολιτικό επίπεδο.

Στόχος του αρμόδιου υπουργού είναι να ενημερωθεί για την πορεία εσόδων, δαπανών, μεταρρυθμίσεων και τραπεζών, ώστε να στήσει έναν οδικό χάρτη για την εξεύρεση ριζικών και αστραπιαίων λύσεων για ζήτημα με χαρακτήρα επείγοντως.

Άλλωστε, ο ίδιος έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό το ερχόμενο Σάββατο.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, τον επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και γενικούς διευθυντές του υπουργείου, με αντικείμενο τα έσοδα και τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Παράλληλα, ο ίδιος είδε και τους υφυπουργούς Απόστολο Βεσυρόπουλο και Θόδωρο Σκυλακάκη, προκειμένου να συσκεφτούν για την κατάθεση του πρώτου φορολογικού νομοσχεδίου έως τις 10 Αυγούστου.

Την ίδια ώρα, αρχίζουν να χτίζονται δίαυλοι επικοινωνίας με τους θεσμούς. Χθες, ο κ. Σταϊκούρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κοινοτικό επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών αλλά και τον Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM , στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist.

Αν σου άρεσε κάνε