Ανοίγει η Βουλή, ξεκινούν οι εργασίες: «Θερμό» 3ήμερο με προγραμματικές δηλώσεις

Ανοίγει η Βουλή, ξεκινούν οι εργασίες: «Θερμό» 3ήμερο με προγραμματικές δηλώσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:07 Δημιουργία 09/07/19, 12:27

Άμεσα αποτελέσματα μετά από μία εφιαλτική τετραετία. Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που πιάνει δουλειά εν μέσω καύσωνα, προκειμένου υποθέσεις που εκκρεμούν ή χρονίζουν να μπουν επιτέλους σε μία σειρά.

Στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Ιουλίου ανοίγει η νέα Βουλή, όπου το τριήμερο 20-22 Ιουλίου θα διεξαχθεί η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη στις 22 Ιουλίου/

«Γκάζια» για φόρους και ποινικό κώδικα

Σημειώνεται πως σήμερα το απόγευμα, μετά τις τελετές παραδόσεις-παραλαβών στα υπουργεία, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει προσωπικές συναντήσεις με τους υπουργούς του. Το πρώτο ραντεβού θα είναι με τον υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, στις 18:30.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση γνωριμίας σήμερα στις 17:30 με τον επικεφαλής του SSM κ. Andrea Enria, που βρίσκεται στη χώρα μας.

Στις 18:00 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Σύμφωνα με το νομοθετικό χρονοδιάγραμμα, στόχος της κυβέρνησης είναι να φέρει ένα πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή στις 23 Ιουλίου, όπου θα περιέχονται οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Ακόμα, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο για τη φορολογία μέχρι τις 10 Αυγούστου, όταν και η Βουλή θα κλείσει για ολιγοήμερες διακοπές.

Αν σου άρεσε κάνε