Εκτός Βουλής ο Γιακουμάτος

Εκτός Βουλής ο Γιακουμάτος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:04 Δημιουργία 08/07/19, 19:54

Την έδρα της Δυτικής Αθήνας επέλεξε να κρατήσει τελικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Για την ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης έχει κερδίσει μία έδρα στην Αχαΐα, μία στη Β’ Πειραιά και μία στην Β2 του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε και με τους τρεις επιλαχόντες βουλευτές

Συνεπώς την έδρα στην Αχαΐα διατηρεί η Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Γιάννης Τραγάκης μένει στη Β’ Πειραιά.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος -γιατρός στο επάγγελμα- έχει διατελέσει υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή το 2004 και υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το 2014 στην κυβέρνηση Σαμαρά, με αρμοδιότητα την ρύθμιση ζητημάτων εσωτερικής αγοράς.

Από την άλλη, ο Γιάννης Τραγάκης αποτελεί τον παλαιότερο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εκλέχτηκε με το κόμμα για πρώτη φορά το 1974. Το 2004 εξελέγη Γ' αντιπρόεδρος της Βουλής. Τον Μάιο του 2012 εκλέγεται πρώτος βουλευτής της Β’ Πειραιώς και στις 18 Μαΐου του ίδιου έτους εκλέγεται Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Τον Ιούνιο του 2012 εκλέγεται εκ νέου πρώτος Βουλευτής Ν.Δ. της Β’ Πειραιώς και στις 29 Ιουνίου 2012 επανεκλέγεται Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.


Αν σου άρεσε κάνε