Αλλαγή πολιτικής σελίδας και επίσημα

Αλλαγή πολιτικής σελίδας και επίσημα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:16 Δημιουργία 08/07/19, 13:10

Με την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργός, η πολιτική ζωή της χώρας αλλάζει σελίδα και επίσημα από σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός, έχοντας δηλώσει πως θα είναι «πρωθυπουργός όλων».

«Ο ελληνικός λαός μας έδωσε χθες μια ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Θα την τηρήσουμε στο ακέραιο. Από σήμερα ξεκινάει σκληρή δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο ίδιος στην πρώτη του δήλωση, ως πρωθυπουργός, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Τον νέο πρωθυπουργό όρκισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος.

Η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι, ενώ λίγο πριν υπογραφεί το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας ο κ. Μητσοτάκης είχε μια ολιγόλογη συζήτηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα του Προέδρου της Δημοκρατίας στον πρωθυπουργό, με το οποίο του έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφότου είχε παραλάβει τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής.

Την τελετή παρακολούθησαν ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος θα είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου παρέλαβε τη σκυτάλη από τον κ. Τσίπρα, οπότε τώρα ξεκινούν τα τηλέφωνα για τις υπουργικές θέσεις.

Σημειώνεται πως στις 18:00 θα ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης της ΝΔ από τον κ. Πέτσα.

Αν σου άρεσε κάνε