Παίρνει φωτιά η προεκλογική αντιπαράθεση - «Όχι» Ζαχαράκη σε προληπτική γραμμή

Παίρνει φωτιά η προεκλογική αντιπαράθεση - «Όχι» Ζαχαράκη σε προληπτική γραμμή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:30 Δημιουργία 03/07/19, 15:05

Παίρνει φωτιά η προεκλογική αντιπαράθεση για τα περί υιοθέτησης της προληπτικής γραμμής στήριξης.

«Ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι τα 37 δισ. που βρίσκονται ως μαξιλάρι ρευστότητας στο δημόσιο ταμείο να τα δώσει στις τράπεζες. Κι όταν τον ρώτησαν πώς θα δανείζεται η χώρα, απάντησε ότι το σχέδιο Μητσοτάκη είναι να μπούμε σε γραμμή προληπτικής στήριξης. Δηλαδή να υπογράψει μνημόνιο με την ευρωπαϊκή επιτροπή. Αυτό είναι το σχέδιο των πολιτικών αντιπάλων μας, που αρχίζει να ξετυλίγεται σιγά σιγά, από δηλώσεις στελεχών τους. Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει την απευθείας αντιπαράθεση μαζί μου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της εκδήλωσης για την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τους Οικολόγους Πράσινους.

Μάλιστα, ο ίδιος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει επίσημη απάντηση στον ελληνικό λαό: «Αυτό είναι το σχέδιό του; Αν ναι, να το πει στον ελληνικό λαό. Αν όχι, να διαψεύσει με καθαρό τρόπο τον υποψήφιο βουλευτή του», είπε.

Απαντώντας η Σοφία Ζαχαράκη σε σχετική ερώτηση της ΕΡΤ, ανέφερε πως «έχω μπροστά το πρόγραμμά μας και θυμάμαι πολύ καλά ό,τι έχει πει ο Κ. Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για πιστοληπτική γραμμή στήριξης».

«Επιδιώκουμε την καλύτερη πορεία της οικονομίας, η οποία φαίνεται κιόλας από την πορεία του 10ετούς και του 5ετούς ομολόγου. Ήδη από τις Ευρωεκλογές και μετά βλέπουμε μια ιστορική μείωση του 10ετούς. Το ίδιο ισχύει για το 5ετές και για πρώτη φορά και το 25ετές. Αντικατοπτρίζεται δηλαδή μια προσδοκία ως αποτέλεσμα της ενδεχόμενης πολιτικής αλλαγής», σημείωσε, σχολιάζοντας την πορεία των ομολόγων.

Όσον αφορά στα ιδιωτικά χρέη, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης, όλα τα στελέχη της, όλοι αυτοί οι οποίοι κατέγραψαν το πρόγραμμα, μιλούν εδώ και 3 χρόνια πριν αρχίσουν να συσσωρεύονται ακόμη περισσότερο τα ιδιωτικά χρέη, ήταν 85,2 δισ. το 2014 και είναι 140,1 δισ. το 2019. Οι μισοί φορολογούμενοι δηλαδή οφείλουν αυτή τη στιγμή, οι 4 στους 5 οφειλέτες, μέχρι 3.000 ευρώ. Εμείς, λοιπόν, έχουμε πει για πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας για όλες τις οφειλές. Επέκταση και βελτίωση του προγράμματος των 120 δόσεων. Άνθρωποι οι οποίοι οφείλουν μέχρι 20.000 ευρώ, να μπορούν να μπαίνουν χωρίς καμία προϋπόθεση, με δόσεις που ξεκινούν από 20 ευρώ και με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που αυτή τη στιγμή χρεώνονται» δήλωσε η κ. Ζαχαράκη.

Αν σου άρεσε κάνε