Καταδικάζει την έκτακτη σύσκεψη ΚΥΣΕΑ ο Μητσοτάκης

Καταδικάζει την έκτακτη σύσκεψη ΚΥΣΕΑ ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:09 Δημιουργία 17/06/19, 12:45

Έκκληση για ψυχραιμία απέναντι στις τουρκικές ενέργειες απευθύνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει πως «η σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική γραμμή» αλλά και πως δεν δικαιολογείται η «ανεύθυνη δραματοποίηση της κατάστασης».

Την ίδια στιγμή, χαρακτηρίζει «απολύτως επιβεβλημένο», το αίτημα Ελλάδας και Κύπρου προς την Ε.Ε. για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, εφόσον, όπως αναφέρει, «υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση» των παραβατικών ενεργειών της Αγκυρας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:

«Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της.

Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε».

Αν σου άρεσε κάνε