Γαλάζιος «πυρετός» για τις λίστες της 7ης Ιουλίου

Γαλάζιος «πυρετός» για τις λίστες της 7ης Ιουλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:30 Δημιουργία 10/06/19, 11:25
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Το μείγμα της ανανέωσης και της εμπειρίας θα επιχειρήσει να αποτυπώσει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδηλώνοντας την πρόθεσή του να κυβερνήσει με δυναμικά νέα στελέχη, αλλά και με πρόσωπα που έχουν ξεχωριστή διαδρομή στη «γαλάζια» παράταξη.

Το πρώτο μέρος των συνδυασμών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ανακοινωθει ίσως και σήμερα, το δεύτερο στα τέλη της εβδομάδας και το τρίτο αμέσως μετά την εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, οι λίστες είναι κατά 90% έτοιμες και το μόνο που απομένει, είναι κάποιες μικρές προσθήκες. Την προεπιλογή την έχουν κάνει οι δύο από τους πλέον στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, κκ. Δημητριάδης και Νέζης και η επικύρωση θα γίνει από την εκλογική επιτροπή του κόμματος και φυσικά από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Τελευταίο από όλα θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικράτειας, το οποίο χειρίζεται προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, επικεφαλής θα είναι ο πρώην πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ ακούγεται και το όνομα του απερχόμενου Επιτρόπου της χώρας μας στην Κομισιόν Δημήτρη Αβραμόπουλου, καθώς και του εκπροσώπου του προέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Σε εκλόγιμες θέσεις (δηλαδή από την 1η έως και την 5η) θα είναι δυο γυναίκες, που θα προέρχονται από την κοινωνία και δίχως να έχουν μέχρι τώρα κομματική θητεία. Επίσης, βολιδοσκοπείται πρόσωπο που προέρχεται από τη νέα γενιά των στελεχών της ΝΔ.

Ο κ. Καραμανλής θα είναι στην λίστα της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης και ο κ. Σαμαράς στην Μεσσηνία.

Ο Γιάννης Παπαθανασίου δεν θα είναι τελικά υποψήφιος, όπως και ο Γιώργος Βουλγαράκης. Τα σενάρια περί ένταξης στις λίστες της ΝΔ στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ, όπως είναι η κυρία Διαμαντοπούλου δεν επιβεβαιώνονται από κανέναν, ενώ πιθανότητες συγκεντρώνει ο πρώην επικεφαλής του σώματος οικονομικών εμπειρογνωμόνων, Πάνος Τσακλόγλου.

Στις λίστες της ΝΔ είναι πιθανόν να τοποθετηθούν και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, που δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Ήδη ο Γιώργος Αμυράς «έκλεισε» στα Γιάννενα, ενώ ακούγεται έντονα το όνομα της κυρίας Νίκης Τζαβέλα για τον βόρειο τομέα της Β΄Αθηνών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως βεβαιώνουν «γαλάζια» στελέχη, οι λίστες της ΝΔ θα φέρουν τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θέλει υποψήφιους, που έχουν πετύχει στον επαγγελματικό τους χώρο, να γνωρίζουν τα καθημερινά προβλήματα και να καταθέτουν τολμηρές προτάσεις για την επίλυση τους.

Αν σου άρεσε κάνε