Ποια ονόματα έχουν «κλειδώσει» στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Ποια ονόματα έχουν «κλειδώσει» στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:09 Δημιουργία 10/06/19, 09:31

Στην οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων που θα κατεβάσει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου έχουν καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει και από τις διεργασίες του Σαββατοκύριακου που ακολούθησαν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που έγινε την Παρασκευή υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλειδώσει η Έφη Αχτσιόγλου, καθώς θα έχει το βάρος της εκπροσώπησης του κόμματος, ενώ στη δεύτερη θέση αναμένεται να βρεθεί ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και στην τρίτη θέση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί στο Επικρατείας και ο Γιάννης Δραγασάκης.

Στην Α΄ Αθήνας υπάρχει «πολυκοσμία» καθώς εκεί θα αναζητήσουν τον σταυρό προτίμησης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Νάσος Ηλιόπουλος και πιθανότατα ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η Ράνια Σβίγκου, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν και υποψήφιοι και από το προοδευτικό μέτωπο όπως ο Νίκος Μπίστης.

Στο βόρειο τομέα της Β' Αθήνων έχουμε βαριά ονόματα όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Τάσος Πετρόπουλος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Ελένη Αυλωνίτου, η Αννέτα Καββαδία, ο Γιάννης Μουζάλας, και ο Γιάννης Ματζουράνης

Στο νότιο τομέα της Β' Αθηνών ίδιο το σκηνικό. Υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Νίκος Παππάς, η Θεανώ Φωτίου, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (αν δεν πολιτευτεί στην Ημαθία), ο Γιώργος Βασιλειάδης και η Ραλλία Χριστίδου.

Στο δυτικό τομέα της Β' Αθηνών, φαίνεται ότι θα αναζητήσουν τον σταυρό προτίμησης ο Γιάννης Δραγασάκης (αν δεν είναι στο Επικρατείας), ο Δημήτρης Βίτσας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Χαρά Καφαντάρη, ο Νίκος Τόσκας, ο Παναγιώτης Ρήγας και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Στο Υπόλοιπο Αττικής, έχουν κλειδώσει ο Χρήστος Σπίρτζης και Γιώργος Τσίπρας

Στη Β' Πειραιά, ενδεχομένως να μετακινηθεί ο Γιάννης Ραγκούσης μαζί με τους σημερινούς βουλευτές και τον πρώην υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Η υποψηφιότητα του υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη παραμένει ανοιχτή παραμένει ανοιχτή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ωστόσο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν αρκετά στελέχη της κίνησης «Πράττω».

Στη Θεσσαλονίκη εκτός από τους νυν βουλευτές Μάρκο Μπόλαρη, Νίκο Παρασκευόπουλο, Γιάννη Αμανατίδη, Τάσο Κουράκη, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και Αλέκο Τριανταφυλλίδη, αναμένεται να είναι υποψήφιες, η Κατερίνα Νοτοπούλου, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Δώρα Αυγέρη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μάλλον επιλέγουν να πολιτευτούν στη Μεσσηνία.

Στα Χανιά θα επαναδιεκδικήσουν την ψήφο των κρητικών ο Παύλος Πολάκης και ο Γιώργος Σταθάκης

Στο Ρέθυμνο θα είναι υποψήφιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Στο Ηράκλειο πλην των σημερινών βουλευτών αναμένεται να είναι υποψήφιος και ο Σπύρος Δανέλης

Στο Λασίθι πέραν του σημερινού βουλευτή κ. Θραψανιώτη δεν αποκλείεται να πολιτευτεί και ο αδελφός του Γιάννη Δραγασάκη, Χαράλαμπος.

Στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι υποψήφιος ο Θάνος Μωραΐτης και ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

Στη Μαγνησία θα είναι υποψήφιος η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Στη Λάρισα θα είναι υποψήφιος ο Βασίλης Κόκκαλης

Στην Ημαθία θα είναι υποψήφιος ο Άγγελος Τόλκας και ενδεχομένως εκεί να μετακινηθεί και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Αν σου άρεσε κάνε