Τώρα «ψαρεύουν» βουλευτές και από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Τώρα «ψαρεύουν» βουλευτές και από τον ΣΥΡΙΖΑ;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:52 Δημιουργία 07/06/19, 12:24

Μια από τις πολλές απόψεις που γράφτηκαν για την απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ να εξωθήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε αποχώρηση, ίσως, να βρήκε μόλις την επιβεβαίωσή της.

Αναφερόμαστε σε όσους ερμήνευσαν τις πρόσφατες ανακατατάξεις στο χώρο του παλαιού ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο ως ένα κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ως ένα άνοιγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό. Δηλαδή, στην άρση των εσωκομματικών εμποδίων για μια μετεκλογική συνεργασία με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, εάν οι περιστάσεις το «επιτάξουν».

Το πρώτο σκέλος, το κάλεσμα στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που πήγαν προς ΣΥΡΙΖΑ, εμμέσως το ομολόγησε η ίδια η Φώφη Γεννηματά.

Όσων αφορά το δεύτερο σκέλος, η ίδια κατηγορηματικά το αρνείται. Ωστόσο οι κινήσεις της άλλα μαρτυρούν. Κάποιες από αυτές είναι ήδη «μπαγιάτικα» νέα, όπως η αναβάθμιση πιστών στην ίδια στελεχών ή επιλογή ουδέτερων υποψηφίων - ουδέτερων λόγω της απουσίας πρότερης πολιτικής υπογραφής.

Υπάρχει, όμως, και μια νέα εξέλιξη. Αυτή αφορά τις πληροφορίες που κυκλοφορούν περί ένταξης στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής πρώην κυβερνητικών στελεχών, και εν προκειμένω, τον Στάθη Παναγούλη. Με άλλα λόγια, συγγενή και όχι εχθρικά σε μια πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπα.

Μάλιστα, για την περίπτωση του κ. Παναγούλη έχει διαρρεύσει και η εκλογική περριφέρεια για την οποία προορίζεται, που είναι η Β' Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι Στάθης Παναγούλης είχε ασκήσει παλιότερα σκληρή κριτική κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, τονίζοντας μεταξύ άλλων σε ομιλία του στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018: «Αυτοί που έβαλαν τις υπογραφές τους στα μνημόνια, στα μεσοπρόθεσμα, αυτοί θα καθίσουν στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου. Τελεία και παύλα. Έληξε! Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όριά του».

Αν σου άρεσε κάνε