Στόχος Μητσοτάκη για δύο συντελεστές στο 22% και 11%

Στόχος Μητσοτάκη για δύο συντελεστές στο 22% και 11%

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:35 Δημιουργία 06/06/19, 13:16

Τη «γαλάζια» στρατηγική σε τομείς-κλειδιά για τη μετάβαση της χώρας στην κανονικότητα, ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τον τελικό του στόχο σε βάθος τετραετίας: δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και στο 11%.

«Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν λειψή. Άρα, πρέπει να γίνει ολόκληρη. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών αυξάνει τη φορολογική συμμόρφωση. Ο τελικός μας στόχος είναι δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και στο 11%. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αμέσως. Αλλά σε βάθος τετραετίας. Και συνολικά το τουριστικό πακέτο να βρεθεί στο 11%. Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% εντός διετίας. Μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Αλλά και μία σειρά εμπροσθοβαρών κινήτρων για επενδύσεις κεφαλαίου. Κι ένα σχέδιο τολμηρό, όπου θα "ανταλλάσσουμε" συντελεστή δόμησης, κυρίως ως προς τους κοινόχρηστους χώρους, με μία δέσμευση για ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτηρίων. Το έκανε η Κύπρος. Θα το κάνουμε και εμείς», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε παρέμβασή του στο πλαίσιο της 27ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στον πολιτικό σάλο που έχει ξεσπάσει με την κατάργηση των αντιμέτρων για τη μεσαία τάξη, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε πως σε μία τέτοια περίπτωση, θα επιβεβαιωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρη ταξική πολιτική.

«Ταξική πολιτική είναι να παράγουμε υπερπλεόνασμα, για να το μοιράζουμε σε επιδόματα. Αυτή η λογική σκοτώνει την ανάπτυξη. Η οικονομία δεν πάει πουθενά με ρυθμούς ανάπτυξης του 2%. Χρειάζεται ρυθμούς ανάπτυξης του 3%-4%, για να αναπνεύσει η μεσαία τάξη. Και αυτή η ανάπτυξη δε θα έρθει μέσα από την κατανάλωση. Θα έρθει μέσα από επενδύσεις. Και στον κλάδο του τουρισμού», τόνισε, σημειώνοντας πως η πολιτική αλλαγή θα είναι ανάσα για τη χώρα και την οικονομία.

Αν σου άρεσε κάνε