Κ. Τσίπρα, τα στερνά τιμούν τα πρώτα

Κ. Τσίπρα, τα στερνά τιμούν τα πρώτα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:35 Δημιουργία 06/06/19, 11:29
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές. Οι πολίτες παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις, γνωρίζοντας ότι πολλά θα «παιχτούν» για τις ζωές τους το επόμενο διάστημα με βάση τις επιλογές, που οι ίδιοι θα κάνουν.

Πέρα από το αποτέλεσμα, είναι η συμπεριφορά των πρωταγωνιστών της πολιτικής μάχης, που έχουμε μπροστά μας. Ιδιαίτερα θα μετρήσει η συμπεριφορά που θα έχουν οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της πολιτικής μας ζωής, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και για τους δύο οι εθνικές εκλογές είναι η μητέρα των μαχών. Το πώς θα δώσουν αυτή τη μάχη, παίζει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της ποιότητας της Δημοκρατίας, αλλά και στη γενικότερη στάση που θα έχουν οι πολίτες απέναντι στις εξελίξεις. Αν η συμπεριφορά τους είναι συμβατή με τα δημοκρατικά ιδεώδη, που πρέπει να έχουν οι ηγέτες μας, τότε αναβαθμίζεται η ποιότητα της Δημοκρατίας μας.

Τότε, παραδειγματίζονται οι πολίτες για να έχουν μία συμπεριφορά, που θα δίνει ώθηση στο δημόσιο διάλογο, που θα δίνει ώθηση στη Δημοκρατία. Δυστυχώς, από τη μέχρι τώρα μονομαχία ο πρωθυπουργός και το κυβερνών κόμμα δείχνουν μία συμπεριφορά, που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σε σχέση με αυτό που λέμε δημοκρατική συμπεριφορά και ιδεώδη.

Και για να γίνουμε πιο ξεκάθαροι, αναφερόμαστε στις ρουσφετολογικές τροπολογίες των τελευταίων ημερών, που έχουν κατατεθεί άρον άρον από την κυβερνητική πλειοψηφία, για να ρυθμιστούν μία σειρά από θέματα της εκλογικής της πελατείας.

Θα μου πείτε, αυτά συνέβησαν πολλές φορές και στο παρελθόν. Μπορεί να έχετε δίκιο σε κάποιο βαθμό, σίγουρα όμως ποτέ δεν έγιναν σε τόση μεγάλη έκταση.

Ο κ. Τσίπρας έχει σημασία πως θα δώσει τη μάχη των εκλογών, αν θα φύγει όρθιος από την καρέκλα της εξουσίας, αν οι πολίτες θα θυμούνται την αποχώρησή του, τιμώντας τον για την τελευταία πράξη της κυβερνητικής του θητείας.

Όπως λέει ο λαός μας, τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες τους, διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε μία αντιπαράθεση, που δεν θα τιμά κανέναν και που μπορεί να βάλει φωτιά στον τόπο.

Αν σου άρεσε κάνε