Και επίσημα ο Μεϊμαράκης στην αντιπροεδρία του ΕΛΚ

Και επίσημα ο Μεϊμαράκης στην αντιπροεδρία του ΕΛΚ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:51 Δημιουργία 05/06/19, 15:01

Στη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξελέγη την Τετάρτη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο ίδιος ευχαριστεί «τους Ευρωπαίους συναδέλφους που με εξέλεξαν Αντιπρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ. Με την εκλογή μου, αναγνωρίζεται η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και καταγράφεται ενόψει των εθνικών εκλογών η εμπιστοσύνη του ΕΛΚ στη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη», καταλήγει το σχόλιο του κ. Μεϊμαράκη

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΕΛΚ μετά τις ευρωεκλογές, ο κ.Μεϊμαράκης είχε διεκδικήσει για λογαριασμό της ΝΔ μία από τις αντιπροεδρίες της ΚΟ της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς με το επιχείρημα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν το κόμμα μέλος του ΕΛΚ που κατέγραψε την καλύτερη επίδοση στις ευρωεκλογές και έδωσε μάχη απέναντι στο λαϊκισμό.

Τη θέση κατέλαβε ο ίδιος με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εξαρχής του είχε ζητήσει να αναλάβει και επικεφαλής της ευρωομάδας αλλά και ένα ακόμη αξίωμα στις Βρυξέλλες.

Αν σου άρεσε κάνε