Δεν πάει στην Ολομέλεια για το αφορολόγητο η ΝΔ

Δεν πάει στην Ολομέλεια για το αφορολόγητο η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:55 Δημιουργία 05/06/19, 10:35

Δεν θα παραστεί στην Ολομέλεια κατά την ψήφιση της τροπολογίας περί ακύρωσης της μείωσης του αφορολόγητου η ΝΔ, η οποία καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «εκτροπή», έχει ανακοινώσει ότι θα απέχει από τη διαδικασία που βρίσκεται από σήμερα, Τετάρτη σε εξέλιξη στη Βουλή με την κατάθεση ρουσφεοτολογικών τροπολογιών από τον ΣΥΡΙΖΑ στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών.

«Η κυβέρνηση, που είναι απερχόμενη και οιονεί υπηρεσιακή προβαίνει σε βεβιασμένες κινήσεις στο τέλος της διαδρομής της. Συμπιέζει αποφάσεις που εμείς, έτσι κι αλλιώς, έχουμε προαναγγείλει ή έχουμε ήδη προτείνει», σχολιάζουν στην Πειραιώς.

«Εμείς θα εφαρμόσουμε τη μη μείωση του αφορολόγητου», διαμηνύει η ΝΔ.

Σημειώνεται πως στις 8 Μαϊου το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε καταθέσει τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να την ψηφίσει.

Τότε, ο πρωθυπουργός είχε απαντήσει πως ακόμη «δεν είναι η ώρα».

Χθες, ωστόσο, σε συνέντευξή του ανακοίνωσε ότι η έως την ερχόμενη Παρασκευή θα έχει ψηφιστεί η ακύρωση του «κόφτη» στο αφορολόγητο, καλώντας τώρα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει την τροπολογία.

Επισημαίνεται δε ότι η Πειραιώς σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, εξέδωσε καυστική ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για έναν «αμετανόητο πρωθυπουργό», που «δεν πήρε το μήνυμα από τους πολίτες». Ανέφερε μάλιστα πως αδυνατεί να καταλάβει ότι έρχεται πλέον πολιτική αλλαγή, με την ψήφο των πολιτών.

Ειδικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ:

«Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι είναι αμετανόητος παρά το διπλό μήνυμα που του έστειλαν οι πολίτες στις εκλογές.

Αφού μετέτρεψε τη Βουλή σε πλυντήριο των τελευταίων ρουσφετολογικών διευθετήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, σύρεται πλέον να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη μη μείωση του αφορολογήτου, την οποία μόνος του ψήφισε.

Προφανώς αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες μετρούν πλέον αντίστροφα τις μέρες για να γίνει οριστικά πράξη η πολιτική αλλαγή που επιθυμούν».

Αν σου άρεσε κάνε