Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η επόμενη μέρα - «Έφυγε το βαρίδι», λένε στην Κουμουνδούρου

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η επόμενη μέρα - «Έφυγε το βαρίδι», λένε στην Κουμουνδούρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:11 Δημιουργία 04/06/19, 10:40
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

«Τί αντιπολίτευση θέλει να κάνει τελικά η κυρία Γεννηματά;», διερωτήθηκε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο της ρήξης του με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ. Πάντως, στην Κουμουνδούρου έχουν την «απάντηση»-επιδίωξη: ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο της άγριας πόλωσης έναντι της ΝΔ.

Η «υπόθεση Βενιζέλου» βρέθηκε, μεταξύ άλλων, επί τάπητος στη χθεσινή σύσκεψη στο κόμμα υπό την παρουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος άλλωστε εδώ και μήνες έχει δηλώσει τη στόχευσή του: τη δημιουργία ενός «προοδευτικού μετώπου» στο χώρο της Κεντροαριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, οι πολιτικοί συσχετισμοί που δημιουργήθηκαν στη «σκιά» της Συμφωνίας των Πρεσπών καθιέρωσαν τον διπολισμό, όπως ακριβώς επεδίωκε ο κ. Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η αποχώρηση του κ. Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ ταιριάζει «γάντι» με τη στρατηγική της Κουμουνδούρου, η οποία προσβλέπει και σε διαρροή ψηφοφόρων από το κόμμα της κυρίας Γεννηματά.

Όπως γράφουμε εδώ και μέρες στο Xrimaonline.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει το ένα από τα πολλά μηνύματα της κάλπης, ότι από την 8η Ιουλίου θα είναι, όπως όλα δείχνουν, στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οπότε στήνει τη στρατηγική του από αυτή τη σκοπιά.

Μαζί του, λένε οι πληροφορίες, επιδιώκει να πάρει και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο αποδυναμωμένο πλέον, μόλις ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές, δεν θα μπορέσει να διαδραματίσει τον αυτόνομο ρόλο, που διαμηνύει, ως 3η πολιτική δύναμη.

Ο κ. Βενιζέλος ήταν το «βαρίδι», τονίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου, τα οποία μάλιστα παραπέμπουν στην «απειλή» της αρχηγού του Κινήματος ότι η απομάκρυνση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ «ήταν μόνο η αρχή»… Για ποιούς χτυπά η καμπάνα;

Πάντως, σημειώνουμε εδώ ότι ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του μετά μετά την πανηγυρική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωκάλπες, δήλωσε πως μετά τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές θα προσφύγει στον Προκόπη Παυλόπουλο, για να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Θα το κάνει στις 10 Ιουνίου, μας ενημέρωσε η Ηρώδου Αττικού την περασμένη Κυριακή, μία μέρα μετά το «διαζύγιο» Βενιζέλου-Γεννηματά.

Πολύ δεν αργεί αυτή η προκήρυξη;

Αν σου άρεσε κάνε