Μητσοτάκης: Με περιοδείες, μετριοπάθεια και διπλή στόχευση στο δρόμο προς τις κάλπες

Μητσοτάκης: Με περιοδείες, μετριοπάθεια και διπλή στόχευση στο δρόμο προς τις κάλπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:21 Δημιουργία 04/06/19, 07:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα και επενδύοντας σε έναν μετριοπαθή πολιτικό λόγο, προκειμένου να πείσει τους πολίτες που δεν ψήφισαν τη ΝΔ στις ευρωεκλογές, ξεκινά άμεσα την προεκλογική του καμπάνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεγάλες συγκεντρώσεις δεν θα γίνουν, με εξαίρεση μία στην Αθήνα στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ θα επενδύσει στις συζητήσεις με τους πολίτες και στις επισκέψεις σε γειτονιές μεγάλων πόλεων.

Η αρχή θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο από Κερατσίνι και Δραπετσώνα. Σε ό,τι αφορά την συζήτηση για τηλεοπτική αναμέτρηση η θέση της ΝΔ είναι θετική για ένα debate με το σύνολο των ηγετών των κομμάτων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ξεκινά αυτή την διαδρομή προς τις κάλπες της 7ης Ιουλίου με «όπλα» την διαφορά των 9,3 μονάδων στις ευρωεκλογές και με τον «γαλάζιο χάρτη» των αυτοδιοικητικών εκλογών, θέτει ως στόχο την δημιουργία μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης, μέσω δύο βασικών προθέσεων:

-Την επικράτηση στον χώρο του κέντρου

-Την ακύρωση κάθε προσπάθειας στα δεξιά της ΝΔ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι το πρώτο του μέλημα είναι να έχει μια ισχυρή εντολή, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια αυτοδύναμη Ελλάδα μέσα από μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση. Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του κ. Βελόπουλου, ενώ αντιμετώπισε ως αστείο το σχόλιο του κ. Βαρουφάκη ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί εκείνος με τη ΝΔ.

Το δίλημμα των επικείμενων εκλογών, όπως είπε, είναι το «ανάπτυξη για όλους η διανομή της μιζέριας», απέκλεισε απολύσεις στο δημόσιο τομέα, στήριξε την αξιολόγηση και πρόσθεσε ότι τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει ως πρωθυπουργός, θα αφορούν τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, αλλά και την αλλαγή του εκλογικού νόμου (απλή αναλογική) που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ .

Τέλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, ο ίδιος απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, αλλά διέψευσε και δημόσια τις φήμες περί δήθεν ένταξης του κ. Βενιζέλου στη ΝΔ.

Αν σου άρεσε κάνε