Γεωργιάδης: Μήνυμα ευρύτερων συναινέσεων για τη «μάχη» της 7ης Ιουλίου

Γεωργιάδης: Μήνυμα ευρύτερων συναινέσεων για τη «μάχη» της 7ης Ιουλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:00 Δημιουργία 02/06/19, 09:20

Μήνυμα μετριοπάθειας και ευρύτερων συναινέσεων στέλνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με το «βλέμμα» στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Η Ελλάδα, για να πάει μπροστά, χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις στα μεγάλα θέματα», δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η ΝΔ δεν έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει την όποια νίκη έχει, αν έχει, με τρόπο αλαζονικό, αλλά με τρόπο δημοκρατικό και συναινετικό», σημειώνει ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ ενόψει εθνικών εκλογών, ο κ. Γεωργιάδης απαντά: «Χωρίς ίχνος αλαζονείας, θέλουμε πρώτον να πείσουμε όλους όσοι μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές να μας ξαναψηφίσουν. Θέλουμε, όμως να πείσουμε και όσους δεν μας ψήφισαν, ότι αξίζουμε της επιλογής τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Νέα Δημοκρατία δεν θα ασχοληθεί καθόλου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα».

«Όλα αυτά είναι παρελθόν. Ο κ. Τσίπρας απέρχεται. Θα ασχοληθεί με το μέλλον και τα προβλήματα των Ελλήνων», συμπληρώνει.

Αναφερόμενος στα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «άσκησε μια πολιτική εναντίον της μεσαίας τάξης, και επί κυβερνήσεως Τσίπρα και υπουργίας Τσακαλώτου όλοι υπέστησαν οικονομικό διωγμό».

Για το θέμα των αλλαγών στη Δικαιοσύνη, ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζει ότι «το να κάνει μία κατ΄ ουσία υπηρεσιακή κυβέρνηση αλλαγές στη Δικαιοσύνη αποτελεί πρωτοφανές πραξικόπημα και βάζει όλους σε σκέψεις».

Αν σου άρεσε κάνε