Στην πρώτη γραμμή για τη «μάχη» της Κυριακής ο Μητσοτάκης

Στην πρώτη γραμμή για τη «μάχη» της Κυριακής ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:06 Δημιουργία 31/05/19, 08:59
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στην πρώτη γραμμή για τη «μητέρα των μαχών» της Κυριακής, που δεν είναι άλλη από τον ανάδειξη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, βρίσκεται από σήμερα, Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινά περιοδείες σε Αρκαδία και Κορίνθια, προκειμένου να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Νίκα, ενώ στην Καλαμάτα έχει εγκατασταθεί το τελευταίο διάστημα - για τον ίδια λόγο - ο Αντώνης Σαμαράς.

Στο πλευρό του κ. Νίκα, είναι και ο κ. Καραμανλής, ο οποίος έχει διασυνδέσει τον υποψήφιο περιφερειάρχη με στελέχη της ΝΔ στην περιφέρεια (νομός Αρκαδίας), που ανήκουν στο στενό πολιτικό του περιβάλλον. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν κρίσιμη τη μάχη της Πελοποννήσου, καθώς περιλαμβάνονται τρία «γαλάζια» κάστρα (Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία) και εκτός από θέμα εντυπώσεων, υπάρχει και πολιτική ουσία.

Στη ΝΔ ευελπιστούν ότι και η στερεά Ελλάδα θα είναι «γαλάζια» το βράδυ της Κυριακής, ενώ και η δυτική Ελλάδα θεωρούν ότι κερδίζεται. Για τη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει ιδιαίτερη αγωνία με δεδομένο ότι και οι δυο προκριθέντες, κ.κ. Ταχιάος και Ζέρβας προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ και όπως έλεγε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο Xrimaonline.gr, ο δήμος θα είναι ...μπλε, σε κάθε περίπτωση.

Στο μεταξύ, τη στρατηγική της ΝΔ ενόψει του δεύτερου γύρου του αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά κυρίως ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, συζήτησαν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Καραμανλής κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η ΝΔ πρέπει να κινηθεί με όπλο τον προγραμματικό της λόγο και με μετριοπάθεια θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής της πολιτικής. Δεν θα επιδιώξει την πόλωση, ούτε την αντιπαράθεση για το παρελθόν.

Στόχος της, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, είναι η προσέλκυση πολιτών, που δεν προέρχονται από τον δικό της κομματικό πυρήνα αλλά κινούνται στον χώρο του κέντρου.

Όσον αφορά τα κόμματα στα δεξιά της, η πολιτική εξαφάνιση των ΑΝΕΛ εκ των πραγμάτων την διευκολύνει, ενώ για τον κ. Βελόπουλο η μάχη θα δοθεί προεκλογικά με έμφαση την θεωρία της χαμένης ψήφου.

Αν σου άρεσε κάνε