Ο Καλογήρου ζητεί συναίνεση Μητσοτάκη για τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο

Ο Καλογήρου ζητεί συναίνεση Μητσοτάκη για τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:36 Δημιουργία 30/05/19, 13:19

Αποφασισμένη να ορίσει τη δική της ηγεσία στη Δικαιοσύνη, παρά την παραίτησή της και την άμεση προσφυγή της χώρας στις πρόωρες εθνικές εκλογές, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζητεί μάλιστα τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αλλαγές κορυφής στον Άρειο Πάγο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου απέστειλε επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων την «απόλυτη τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και κοινοβουλευτικής τάξης».

Ειδικότερα, η επιστολή του κ. Καλογήρου έχει ως εξής:

«Αναφορικά με το θέμα της διαδικασίας επιλογής της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας ο Υπουργός, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου απέστειλε επιστολή στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία επισημαίνει την απόλυτη τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και κοινοβουλευτικής τάξης κατά τη διενεργηθείσα διαδικασία προεπιλογής και απευθύνει πρόσκληση, η εκκρεμής διαδικασία επιλογής του επόμενου Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας να ολοκληρωθεί μετά από συμφωνία με την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

«Κλειδί» η στάση Παυλόπουλου

Την ίδια ώρα,πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζουν ευθέως την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα, προκειμένου αφενός να περιορίσει την διαφορά που κατεγράφη στις ευρωεκλογές και αφετέρου να «ναρκοθετήσει» την πορεία της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, αν η κυβέρνηση επιμείνει μέχρι τέλους σε αυτή την επιλογή, ο κ. Μητσοτάκης να απευθυνθεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, η υπογραφή του οποίου απαιτείται για να επικυρωθούν οι αλλαγές.

Στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι ο κ. Παυλόπουλος έχει ιδιοτελή ευαισθησία σε αυτά τα ζητήματα και σε ο,τιδήποτε έχει σχέση με την Δικαιοσύνη, γι’ αυτό η έκκληση προς εκείνον θα είχε ιδιαίτερη σημασία αυτή την ώρα.

Το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ δε ότι το ίδιο έκανε και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Στουρνάρα στην διοίκηση της ΤτΕ το 2014, αντιμετωπίζεται από τη ΝΔ με θυμηδία, καθώς τότε δεν ήταν προεκλογική περίοδος, ούτε η χώρα θα όδευε σε εκλογές λόγω της αδυναμίας ανάδειξης νέου προέδρου της Δημοκρατίας.

Αν σου άρεσε κάνε