Αλαζόνες παρά το εκλογικό «χαστούκι»

Αλαζόνες παρά το εκλογικό «χαστούκι»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:43 Δημιουργία 30/05/19, 10:51
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Ιδιαίτερα έκρυθμο παραμένει το κλίμα στην Κουμουνδούρου, από όπου εκσφενδονίζονται «φίλια πυρά» κατά στελεχών της Ηρώδου Αττικού, ακόμη και κατά του πρωθυπουργού.

Ωστόσο, η «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου προστάζει την όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη των συγκρούσεων, καθώς μετά τη συντριπτική ήττα της περασμένης Κυριακής και ενόψει των εθνικών εκλογών τον Ιούλιο η σύμπνοια είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.

Από την επομένη κιόλας του εκλογικού αποτελέσματος, ξεκίνησαν τα «μαχαιρώματα». Στο στόχαστρο έχουν βρεθεί οι κκ. Βερναρδάκης, Τζανακόπουλος, Πολάκης και κατά τις τελευταίες ώρες και ο κ. Τσακαλώτος. Αν και η αλαζονική στάση του Μαξίμου είχε μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση στην κάλπη, εντούτοις στην Ηρώδου Αττικού εξακολουθούν να κρατούν ειρωνικό και προκλητικό προφίλ. Μάλιστα, η πλειοψηφία θέτει υψηλά τον πήχη της 7ης Ιουλίου, εκτιμώντας ότι η διαφορά των 9,5 μονάδων μπορεί να περιοριστεί.

Είναι ολοφάνερο πως στο Μαξίμου δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο ελληνικός λαός «μαύρισε» τον ΣΥΡΙΖΑ και λόγω αλαζονείας. Κυβερνητικοί παράγοντες, άλλωστε, αποδίδουν τη βαριά ήττα σε μία σειρά από λόγους της πλάκας.

Χθες, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τέθηκαν επί τάπητος οι αιτίες της πανωλεθρίας, καθώς και η στρατηγική της επόμενης μέρας. Ως προς το δεύτερο σκέλος, φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τώρα στο «ραντάρ» του τη μεσαία τάξη, αφότου η πολιτική των επιδομάτων δεν έπιασε τόπο.

Επιστρέφοντας τώρα στα «καρφιά» κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενδεικτικές είναι οι σημερινές δηλώσεις του Νίκου Φίλη.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας είπε ότι όλοι μας θα πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από το λαό, ακόμη και ο πρωθυπουργός, για τα λάθη που κάναμε.

Χαρακτηριστικό ήταν, τέλος, το μεγαλοπρεπές «άδειασμα» του Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Ο ίδιος σε χθεσινές δηλώσεις του ουσιαστικά εξέθεσε τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως είναι αδύνατο να μην γνώριζε, τι ερχόταν όσον αφορά το εκλογικό «χαστούκι».

Ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, που είχε χρεωθεί μεταξύ άλλων και τον σάλο με την Μυρσίνη Λοϊζου, έκανε λόγο για «σαπουνόπερα», αναφερόμενος στα τα περί απομόνωσης του πρωθυπουργού από τις δημοσκοπήσεις.

Διερωτήθηκε δε, αν υπάρχει κάτι που μπορεί κάποιος να του κρύψε. «Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός, που μιλάει με όλους τους ξένους ηγέτες, να θεωρείτε ότι μπορεί κάποιος να τον απομονώσει;»

Πάντως, ο κ. Βερναρδάκης παραδέχτηκε την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως είναι δύσκολο να γίνει η ανατροπή στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Αν σου άρεσε κάνε