Πάνε στον «πόλεμο» διαιρεμένοι

Πάνε στον «πόλεμο» διαιρεμένοι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:40 Δημιουργία 29/05/19, 15:13

«Χάσαμε μια μάχη. Αλλά έχουμε μπροστά μας το πόλεμο» ανέφερε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, που χρησιμοποιεί όλο και συχνότερα στρατιωτική ορολογία στις δημόσιες τοποθετήσεις του.

Το «στράτευμά» του, όμως, πάει στον μεγάλο πόλεμο διαιρεμένο, όπως εξάγεται από τα συμφραζόμενα των δηλώσεων των «στρατηγών» του, για να υιοθετήσουμε κι εμείς το ύφος του Αλέξη Τσίπρα. Και οι διαρροές επιβεβαιώνουν τα ρήγματα.

Οι κύριες φράξιες που έχουν οριοθετηθεί μέχρι στιγμής είναι οι εξής:

  • Τζανακόπουλος κατά Τσακαλώτου,
  • Παππάς και σία κατά Βερναρδάκη-Τζανακόπουλου,
  • και οι «53» κατά Καλογήρου

Με λίγα λόγια, η ήττα έφερε «όλους κατά όλων για τα πάντα». Είναι, άλλωστε, ανθρώπινο χαρακτηριστικό να προσπαθείς να αποτινάξεις την ευθύνη από πάνω σου, και να την εναποθέτεις σε χρήσιμους αποδιοπομπαίους τράγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα του Δημήτρη Τζανακόπουλου χρεώνει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο την υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης.

Από την πλευρά τους, οι Κοτσακάς, Παππάς, Δούρου, Σκορίνης, Γεροβασίλη και Εφη Καλαμαρά αναμένεται να στραφούν κατά Τζανακόπουλου και Βερναρδάκη για την χάραξη στρατηγικής βάσει ουτοπικών δημοσκοπήσεων.

Πυρά θα δεχθεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και ο Αλέκος Φλαμπουράκης, ο οποίος είχε τις επαφές με επιχειρηματίες και καναλάρχες, ως την ημέρα των εκλογών.

Διάσταση απόψεων και διαφωνίες προκύπτουν, επίσης, και για το ζήτημα με τον διορισμό νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο, με τους «53» να βρίσκονται αντίθετοι στην σχετική εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Αν σου άρεσε κάνε