Ράγισε το «μπετόν αρμέ»

Ράγισε το «μπετόν αρμέ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:41 Δημιουργία 29/05/19, 14:34
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συντριπτική ήττα στις ευρωκάλπες και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πέρα από τις σχετικές πληροφορίες που καταφτάνουν από την Κουμουνδούρου, τα καρφιά «συντρόφων» κατά στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου, τα οποία ωστόσο δεν κατονομάζονται, επιβεβαιώνουν το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στους κόλπους του κόμματος. Η καμπάνα χτυπάει για τους κκ. Παππά, Τζανακόπουλο, Πολάκη και Βερναρδάκη.

Τα «πυρά» δε επεκτείνονται και στον Αλέξη Τσίπρα, με την Κουμουνδούρου να του χρεώνει την ήττα αφενός λόγω άστοχης προεκλογικής στρατηγικής και αφετέρου κυρίως για την πλήρη κάλυψη στους τραμπουκισμούς του Παύλου Πολάκη.

Σήμερα, Τετάρτη τα ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, το οποίο επιχειρεί με αστείες δικαιολογίες να «μαζέψει» επικοινωνιακά την πανωλεθρία της περασμένης Κυριακής. Ο Νίκος Παππάς «βλέπει» βαριά ήττα λόγω αποχής, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτιμά πως οι πολίτες δεν πρόλαβαν να δουν τα λεφτά στην τσέπη τους, ενώ οι κκ. Σκουρλέτης και Κοτζιάς κάνουν λόγο για αλαζόνες στην Ηρώδου Αττικού.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η «γεύση» του κ. Τσίπρα είναι πικρή. Ο ίδιος έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, την ώρα μάλιστα που οι «53» του κ. Τσακαλώτου ανοίγουν θέμα αλλαγής αρχηγού. Ο πρωθυπουργός, πάντως, κατά τη συνεδρίαση της διευρυμένης Κεντρικής Επιτροπής την επομένη των εκλογών, δεν… επέτρεψε στα στελέχη του να κάνουν τώρα «ταμείο» της ήττας τους. «Προέχει ο στόχος της εθνικής κάλπης», ήταν το μήνυμα, που ο ίδιος εξέπεμψε.

Το ρεπορτάζ λέει πως η Κουμουνδούρου έχει χάσει τη μπάλα, καθώς το προβάδισμα 9,5 μονάδων της ΝΔ ήταν πέρα κάθε σεναρίου της. Έτσι, οι γέφυρες επικοινωνίας με την Ηρώδου Αττικού έχουν «ραγίσει», οπότε η αναπτέρωση του ηθικού αποτελεί προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό, που χρειάζεται τους «συντρόφους» σε πλήρη σύμπνοια, «μπετόν αρμέ» όπως παλιά, καθώς ο ίδιος τρέμει το «μαύρο» της 7ης Ιουλίου.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται ήδη σε ρυθμούς… αντιπολίτευσης, στήνοντας την επιθετική πολιτική της επόμενης μέρας κόντρα στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν σου άρεσε κάνε