Με πρωτοφανή κόλπα «παίζουν» παράταση της αποδρομής

Με πρωτοφανή κόλπα «παίζουν» παράταση της αποδρομής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:43 Δημιουργία 29/05/19, 10:41

Μία πρωτοφανή τακτική με απώτερο σκοπό την παράταση της αποδρομής της επιστρατεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφότου ο Αλέξης Τσίπρας «σύρθηκε» σε πρόωρες εθνικές εκλογές, μετά τη συντριπτική ήττα του κόμματός του από τη ΝΔ στις ευρωκάλπες.

Τη στιγμή που στην Κουμουνδούρου το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταταμένο για την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ το Μαξίμου δέχεται τώρα «πυρά» για αλαζονεία, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια διορισμού νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα η διεξαγωγή των εθνικών εκλογών να παρατείνεται για τις 7 Ιουλίου αντί για τις 30 Ιουνίου, όπως έλεγαν οι αρχικές πληροφορίες, με... πρόσχημα τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Το ζήτημα έχει ανεβάσει κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο, με την αξιωματική αντιπολίτευση να τονίζει πως η κυβέρνηση έχει ήδη παραιτηθεί, οπότε δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να αλλάζει διοικήσεις στη Δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα, σύσσωμη η πολιτική σκηνή καταγγέλλει προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκει να επιβάλλει ηγεσία της αρεσκείας του.

Από την πλευρά του, πάντως, το Μαξίμου εξακολουθεί να επιδεικνύει αλαζονική στάση, απαντώντας με «βολές» κατά της ΝΔ και τονίζοντας πως η απόφαση έγκειται στο Υπουργικό Συμβούλιο. Κοινώς, «εμείς είμαστε ακόμη κυβέρνηση, εμείς αποφασίζομε», ακόμη κι αν ο ελληνικός λαός μας «μαύρισε» στην κάλπη.

Ενδεικτική η δήλωση του κ. Τζανακόπουλου το πρωί της Τετάρτης: «Αυτή την στιγμή υπάρχει κυβέρνηση που διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της. Από εκεί και πέρα αυτές είναι αποφάσεις που θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο». Ωστόσο, συνέχισε, «υπάρχει μία έντονη φοβία και αγωνία της αντιπολίτευσης που συνδέεται με την προσπάθεια να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη. Εμείς δεν έχουμε καμία αγωνία».

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη όπως έκαναν πολλές κυβερνήσεις του παλιού καθεστώτος στο παρελθόν, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «εκείνοι θέλουν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με την NOVARTIS, το ΚΕΛΠΝΟ και άλλες υποθέσεις».

«Στελέχη του παλιού πολιτικού συστήματος βρίσκονται αντιμέτωπα με υποθέσεις διαφθοράς», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη τις απόψεις της αντιπολίτευσης αρκεί να κινούνται στο πλαίσιο της πολιτικής συζήτησης και όχι στο πλαίσιο του δηλητηρίου που ρίχνει η Νέα Δημοκρατία στον δημόσιο διάλογο.

Αν σου άρεσε κάνε