Μητσοτάκης: Το διακύβευμα της 7ης Ιουλίου, το μήνυμα σεμνότητας και οι ευρύτερες συμμαχίες

Μητσοτάκης: Το διακύβευμα της 7ης Ιουλίου, το μήνυμα σεμνότητας και οι ευρύτερες συμμαχίες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:28 Δημιουργία 29/05/19, 08:25
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο του ΕΛΚ αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τη στρατηγική της ΝΔ ενόψει των εθνικών εκλογών.

Εντός της ημέρας αναμένεται η πρώτη - δημόσια aπαρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές και σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει το διακύβευμα της αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στις επενδύσεις, την παραγωγή πλούτου και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από την μια πλευρά και στην δημιουργία ενός κομματικού κράτους με τους Έλληνες ομήρους των κυβερνήσεων και των επιδομάτων από την άλλη.

Θα κωδικοποιήσει το δικό του κυβερνητικό πρόγραμμα, θα επιμείνει στην θετική ατζέντα και θα κρατήσει χαμηλούς τόνους, εκπέμποντας παράλληλα μήνυμα σεμνότητας προς τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, η ΝΔ θα κρατήσει διάρκεια χαμηλούς τόνους, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, που κινούνται στον χώρο του κέντρου. Είναι χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών, όπως είναι οι κ.κ. Βορίδης, Κικίλιας και ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής κ. Κύρτσος, που επέμειναν ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση, ακόμη και αυτοδύναμη, θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες, προκειμένου να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Χθες, πάντως, οι τόνοι ανέβηκαν μετά τις πληροφορίες που εμφανίζουν την κυβέρνηση να προχωρεί - παρά την προαναγγελία των εκλογών - σε αλλαγές στην κορυφή της δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ν. Βούτσης μπορεί να υιοθέτησε την θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι τέτοιου μεγέθους αλλαγές ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της δικαιοσύνης δεν μπορεί να γίνουν ένα μήνα πριν τις κάλπες, ωστόσο κυβερνητικά στελέχη επιμείνουν ότι υπάρχει η πολιτική νομιμοποίηση.

Οι φήμες εντάθηκαν και από την πληροφορία ότι η Βουλή θα ανοίξει για μια εβδομάδα, προκειμένου να ψηφιστούν ορισμένα νομοσχέδια . Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αφού χαρακτηρίζει «υπό προθεσμία» την κυβέρνηση Τσίπρα, προειδοποιεί ότι για λόγους στοιχειώδους ηθικής και πολιτικής τάξης, δεν μπορεί να πάρει δεσμευτικές για την χώρα αποφάσεις στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές. «Πολύ περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της δικαιοσύνης».

Αν σου άρεσε κάνε