Οι τέσσερις άξονες της «γαλάζιας» ατζέντας για τις εθνικές εκλογές

Οι τέσσερις άξονες της «γαλάζιας» ατζέντας για τις εθνικές εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:33 Δημιουργία 28/05/19, 08:08
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με θετική ατζέντα και με στόχο να απευθυνθεί σε πολίτες από το σύνολο του πολιτικού φάσματος, η ΝΔ ξεκίνησε ήδη την προεκλογική της καμπάνια για τις εθνικές εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με «όπλο» τη νίκη στις ευρωεκλογές που την πιστώνεται προσωπικά, έχει στείλει ήδη τα μηνύματά του προς τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα γίνουν ανεκτά ούτε φαινόμενα αλαζονείας και έπαρσης ούτε συγκρούσεις χωρίς νόημα και ουσία.

Άλλωστε, η ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων των exit polls, που έγινε χθες το πρωί σε κλειστή σύσκεψη στην οδό Πειραιώς, έδειξε ότι η ΝΔ στηρίχθηκε στους Έλληνες πολίτες κυρίως για την κυβερνητική της ατζέντα και για το μετριοπαθές προφίλ του αρχηγού της.

Δεν είναι τυχαίο ότι - σύμφωνα με την ίδια ανάλυση- η αξιωματική αντιπολίτευση διεμβόλισε με επιτυχία κόμματα του κέντρου, όπως είναι το «Ποτάμι» και η «Ένωση Κεντρώων», ενώ ταυτόχρονα «εξαφάνισε» πολιτικά τους ΑΝΕΛ. Η εισροή ψηφοφόρων από τα τρία κόμματα οδήγησε στην σημαντική αύξηση των ποσοστών του κόμματος και στη διεύρυνση της διαφοράς από το ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή ακριβώς την πολιτική θα ακολουθήσει και το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης, με στόχο την διαμόρφωση μιας πλατιάς συμμαχίας, που θα τον βοηθήσει στην κατάκτηση αφενός της αυτοδυναμίας και αφετέρου στην διακυβέρνηση της χώρας και στην προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, στην προεκλογική ατζέντα η ΝΔ θα αναδείξει τα εξής κρίσιμα ζητήματα:

-Οικονομία: Η παρουσίαση συγκεκριμένων μέτρων (μείωση φορολογίας, ΕΝΦΙΑ , ασφαλιστικών εισφορών, συντάξεις) θα είναι ο πυλώνας του κυβερνητικού προγράμματος του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα τονίσει επίσης την ανάγκη άμεσων επενδύσεων στη χώρα που με την σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης.

-Εθνικά θέματα: Το Σκοπιανό και η στάση που τήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενίσχυσε τα ποσοστά της ΝΔ στην βόρεια Ελλάδα συνολικά και ως εκ τούτου ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα λόγο να το προσπεράσει σε αυτή την καμπάνια.

-Ασφάλεια: Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ο έλεγχος των Εξαρχείων από την πολιτεία καθώς και η πάταξη της εγκληματικότητας θα είναι ψηλά και σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Στη ΝΔ θεωρούν πέραν της ουσίας, ότι με αυτή την θεματογραφία καλύπτονται και οι πολίτες που ανήκουν στον ευρύτερο συντηρητικό χώρο και που ζητούν το δόγμα περί «νόμου και τάξης».

-Προστασία των θεσμών και των ανεξάρτητων αρχών. Πρόκειται ουσιαστικά για το θέμα των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη από την εκτελεστική εξουσία, που έχει καταγγείλει η ΝΔ κατά το παρελθόν.

Αν σου άρεσε κάνε