Στο «στόχαστρο» ο Βερναρδάκης για τις ουτοπικές δημοσκοπήσεις

Στο «στόχαστρο» ο Βερναρδάκης για τις ουτοπικές δημοσκοπήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:07 Δημιουργία 27/05/19, 14:47

Υπό το επικριτικό βλέμμα πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο Χριστόφορος Βερναρδάκης μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων χθες που διέψευσαν τις ουτοπικές -όπως φάνηκε- δημοσκοπήσεις που τους παρουσίαζε.

Ο «γκουρού» των δημοσκοπήσεων του Μαξίμου επέμενε μέχρι τελευταίας στιγμής ότι οι ευρωεκλογές θα είναι ντέρμπι, καλλιεργώντας την ελπίδα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να βγει ακόμα και νικητής (!), με αποτέλεσμα η διαφορά του 10% να βρει τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές τελείως απροετοίμαστους.

Η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, διατηρούσε μέχρι τέλους την αισιοδοξία, ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ακόμα και σε περίπτωση ήττας, θα είναι απόλυτα διαχειρίσιμο, παρά το γεγονός ότι όλες οι έρευνες- με εξαίρεση τις δημοσκοπήσεις από εταιρείες όπως η Vox Pop- έδιναν στην Νέα Δημοκρατία διαφορά από 5 έως 8 μονάδες. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Πρωθυπουργός ακόμα και στο τέλος της καμπάνιας επέμενε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο. Επομένως, για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα το αποτέλεσμα της κάλπης της Κυριακής ήταν μια μεγάλη έκπληξη.

Αν σου άρεσε κάνε