Περιφερειακές εκλογές: Κυρίαρχη η ΝΔ στον πρώτο γύρο

Περιφερειακές εκλογές: Κυρίαρχη η ΝΔ στον πρώτο γύρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:20 Δημιουργία 27/05/19, 09:16

Την απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ και στο επίπεδο των Περιφερειακών Εκλογών δείχνουν τα στοιχεία από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, με τους υποψήφιους από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να προηγούνται σε 12 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως όνο στην Κρήτη εξελέγη από την πρώτη Κυριακή ο μοναδικός -μέχρι στιγμής- μη «γαλάζιος» περιφερειάρχης.

Συγκεκριμένα, από την πρώτη Κυριακή εκλέγονται: στην Περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας με το 61,99% των ψήφων, στην Περιφέρεια Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκη με το 60,81% των ψήφων (ο οποίος κατέβηκε ως αυτόνομος, αλλά τον στήριξαν επίσης το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ), στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης (56,97%), στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Κώστας Αγοραστός (55,42%), στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο Γιώργος Χατζημάρκος (54,99%).

Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή, στις Περιφέρειες: Αττικής, Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Β. Αιγαίου, Δ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

Η πλέον οριακή διαφορά μεταξύ των δυο επικρατέστερων υποψηφίων αποτυπώνεται στην Πελοπόννησο με τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα (34,11%) και τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη (34,10%) να αναμετρώνται με διαφορά, από την 1η Κυριακή, 0,01%.

Αν σου άρεσε κάνε