«Φεύγει» μπροστά με 8,5 μονάδες η ΝΔ - Έβαλαν «πλάτη» και οι συνταξιούχοι

«Φεύγει» μπροστά με 8,5 μονάδες η ΝΔ - Έβαλαν «πλάτη» και οι συνταξιούχοι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:42 Δημιουργία 26/05/19, 20:43

«Καθαρή» νίκη της ΝΔ και μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έπεισε την κοινή γνώμη με την πολιτική των επιδομάτων, καταγράφει το τελικό exit poll, με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να «φεύγει» μπροστά με 8,5 μονάδες έναντι της παράταξης του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό από 7,2-8,2%. Το ΚΚΕ φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 5-6%, η ΧΑ από 4-5% και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου επίσης μεταξύ 4-5%.

Μεγάλη έκπληξη αποτελεί η ανταπόκριση, που βρήκε στην κοινή γνώμη η Μέρα 25 του Γιάννη Βαρουφάκη, που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 2,2-3,2%.

Τουναντίον, σύμφωνα με το exit poll, «καταποντίζονται» τα κόμματα του Βασίλη Λεβέντη, του Σταύρου θεοδωράκη και του Πάνου Καμμένου. Συγκεκριμένα, η Ένωση Κεντρώων παίρνει από 1-2%, όσο και το Ποτάμι, ενώ το ποσοστό των ΑΝΕΛ μοιάζει σχεδόν με μη ανιχνεύσιμο αφού προβλέπεται να κυμανθεί από 0,5-1%.

Ειδικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων στο 100% του Exit Poll έχει ως εξής:

ΝΔ: 32,5-34,5%
ΣΎΡΙΖΑ: 24-26%
ΚΙΝΑΛ: 7,2-8,2%
ΚΚΕ: 5-6%
ΧΑ: 4-5%
Ελληνική Λύση: 4-5%
Μέρα 25: 2-3%
Ένωση Κεντρώων: 1-2%
Ποτάμι: 1-2%
ΑΝΕΛ: 0,5-1%

Ηλικιακές ομάδες

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει χάσει τους «παραδοσιακούς» ψηφοφόρους του, «πληρώνοντας» το επικοινωνιακό παιχνίδι με την κουτσουρεμένη 13η σύνταξη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το exit poll, το 39,9% των συνταξιούχων ψήφισε ΝΔ, το 29,3% ΣΥΡΙΖΑ, το 10,5% Κίνημα Αλλαγ'ης και το 6,6% ΚΚΕ, ενώ το 11,2% ψήφισε άλλο κόμμα.

Αναμένονται οι αποφάσεις Τσίπρα

Στο μεταξύ, μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός έφτασε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας με φανερά «παγωμένο» χαμόγελο απέφυγε να κάνει συγκεκριμένες δηλώσεις, τονίζοντας πως πρώτα θέλει να μιλήσει με τους συνεργάτες του.

Συνεπώς, αυτή την ώρα στην Κουμουνδούρου πραγματοποιείται σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς και κομματικά στελέχη του πρωθυπουργού.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος δέχεται διπλές εισηγήσεις από το επιτελείο του. Από τη μία, να επιμείνει στην προσπάθειά του να κερδίσει το χαμένο έδαφος έως τον ερχόμενο Οκτώβριο. Από την άλλη, να προσφύγει σε εθνικές εκλογές άμεσα, έτσι ώστε να γλιτώσει μία πραγματική πανωλεθρία στις κάλπες του φθινοπώρου.

Αν σου άρεσε κάνε