Με υποσχέσεις και παροχολογία η «αυλαία» του προεκλογικού Τσίπρα

Με υποσχέσεις και παροχολογία η «αυλαία» του προεκλογικού Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:11 Δημιουργία 24/05/19, 21:28

Με νέες παροχές και υποσχέσεις για «ελάφρυνση» στην καθημερινότητα «των πολλών» ολοκλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας την προεκλογική του εκστρατεία, κατά τη διάρκεια της τελευταίες ομιλίας του πρωθυπουργού στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος.

Απευθυνόμενος στο κοινό, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «η σημερινή σας παρουσία εδώ στην πλατεία Συντάγματος είναι ένα ξέσπασμα Δημοκρατίας, ξέσπασμα ελπίδας και ανατροπής. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Εδώ από το Σύνταγμα δίνουμε απάντηση σε όσους σχεδίαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, σε όσους σχεδίαζαν χωρίς τον ελληνικό λαό» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τις μεθαυριανές εκλογές, ο πρωθυπουργός είπε πως «την Κυριακή δεν αποφασίζουμε απλά ποιους εκπροσώπους θα στείλουμε στην ευρωβουλή αλλά με ποιο σχέδιο θα πορευτούμε τώρα που μπορούμε ελεύθεροι να σχεδιάζουμε για την πατρίδα μας».

Κάνοντας αναδρομή στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν μπορεί κανένας από μας να βγάλει από το μυαλό του τις σκηνές που βλέπαμε χιλιάδες ανθρώπους στα συσσίτια αλλά και χιλιάδες συμπολίτες μας να ψάχνουν στους κάδους των απορριμμάτων, το '14 και το '15.

Αυτή ήταν η τιμωρία που επέβαλαν στους πολλούς για να σωθούν οι τράπεζές τους. Και το χειρότερο πήγαν να ρίξουν στον λαό την ευθύνη. Και είπαν στον λαό μας «μαζί τα φάγαμε» έχετε κι εσείς ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας».

Μιλώντας για τη δική του διακυβέρνηση, δήλωσε πως «ζητήσαμε έντιμα από τον ελληνικό λαό να μας εμπιστευτεί και μας εμπιστεύτηκε τον Σεπτέμβρη του '15 και σήμερα αισθανόμαστε όλοι μαζί ότι ο αγώνας μας δικαιώθηκε και ότι σωστά πράξαμε και μείναμε στην μάχη για να σηκώσουμε λίγο ψηλότερα την πατρίδα μας.

Δεν ισχυρίζομαι ότι καταφέραμε να επουλώσουμε όλες τις πληγές. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν αισθανθεί την ευημερία των αριθμών» ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας είπε πως «τώρα έχουμε την δύναμη να στηρίξουμε με ασφάλεια δημοσιονομική την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Αυτό δεν ήταν δεδομένο ότι θα συμβεί όταν σφίγγαμε τα δόντια για να καθαρίσουμε μαζί τα σπασμένα άλλων..δεν ήταν δεδομένο ότι θα τελείωναν τα μνημόνια.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια βάλαμε τέλος στο πάρτι στην ρεμούλα, στη διαφθορά, στις δημόσιες προμήθειες, στο φάρμακο και στα εξοπλιστικά. Έτσι πετύχαμε το ακατόρθωτο, αναστήσαμε την οικονομία» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Εστιάζοντας και πάλι στο «τέλος των μνημονίων», ο κ. Τσίρπας είπε πως «η Ελλάδα δεν είναι πια στον ασφυκτικό κλοιό των δανειστών, η οικονομία ανακάμπτει και η κοινωνία μπορεί σιγά σιγά να ανασαίνει ξανά.

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα για μας δεν ήταν ότι πετύχαμε την ανάσταση της οικονομίας, ότι βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά ότι δώσαμε και κερδίσαμε μάχες για τους πολλούς που έζησαν μαζί μας την δυνατότητα να ανασάνουν» συμπλήρωσε.

Χρεώνοντας καταστροφολογία στην αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «όταν ακυρώναμε τις αχρείαστες περικοπές στις συντάξεις κόντρα στα σχέδιά τους. Κι όλα αυτά μέσα σε συνθήκες επιτροπείας, μέσα στα μνημόνια. Αποδείξαμε ότι υπάρχει τρίτος δρόμος δεν είναι μόνο ο δρόμος της απόλυτης υποταγής ή της ρήξης.

Κι αυτός είναι ο ρόλος της Αριστεράς. Να μπαίνει στην μάχη, να μην δραπετεύει» δήλωσε.

Σημείωσε ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν ότι κατάφερε η κυβέρνηση μέσα σε δημοσιονομική ασφυξία να βρει πόρους για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και να στηρίξει την κοινωνία, με τις πρωτοβουλίες για την δημόσια υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων «που επέβαλαν τα γεράκια του ΔΝΤ» από 1/1/2019.

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «υπήρχαν κάποιοι που ήθελαν να μας βάζουν συνέχεια τρικλοποδιές. Προέβλεψαν ότι θα εφαρμοστεί ο κόπτης στις συντάξεις και τους μισθούς, ότι θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις, ότι δεν θα καταφέραμε να βγούμε στις αγορές. Απέτυχαν σε όλες τις προβλέψεις τους και δεν δίστασαν να ταξιδεύουν μέχρι το Βερολίνο και να ζητάνε από τους δανειστές μας να μην μας κάνουν τα χατίρια».

Ο κ. Τσίπρας απαρίθμησε στη συνέχεια μια σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση του, όπως το επίδομα ενοικίου, ενώ έκανε λόγο και για «μείωση του ΕΝΦΙΑ έως και 50% για την λαϊκή κατοικία, όχι γι'αυτούς που έχουν βίλες ή οφσόρ...για την λαϊκή κατοικία. Ανάσα οι 120 δόσεις που ψηφίσαμε την προηγούμενη εβδομάδα» όπως είπε.

Τάζοντας νέες παροχές, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «όσο η οικονομία θα ανακάμπτει τόσο εμείς θα σχεδιάζουμε να ευημερούν και οι πολλοί που βάλανε πλάτη. Γι'αυτό και μόλις μας δόθηκαν τα μαντάτα προχωρήσαμε στην ψήφιση μόνιμων μέτρων την 13η σύνταξη, την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα...Με σχέδιο βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια. Με σχέδιο, τώρα, που έχουμε την δύναμη θέλουμε να προχωρήσουμε για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα των πολλών».

Είπε ότι προγραμματίζονται άλλες 10.000 προσλήψεις στην υγεία και 15.000 στη παιδεία, πέραν των 4.500 εκπαιδευτικών στα προγράμματα ειδικής αγωγής. Προχώρησε, είπε, στην ανασυγκρότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με την ίδρυση δεκάδων ΤΟΜΥ και κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα. Επίσης, στην αναμόρφωση του χάρτη της Ενιαία Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Θέσπιση του επιδόματος ενοικίου για 240.000 οικογένειες. Αναφέρθηκε στο σχέδιο που προχώρησε για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους, με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 13%.

Συνδέοντας και πάλι τις παροχές με την ψήφο της Κυριακής, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «το σχέδιο μας χρειάζεται να το εγκρίνει ο ελληνικός λαός. Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσει και να αποφασίσει για το μέλλον του ο ελληνικός λαός. Και αυτοί που χρεοκόπησαν την χώρα να επιστρέψουν για να ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν.

Βάλλοντας κατά του προέδρου της ΝΔ, είπε πως «όταν δεν μαρτυρά το σκορ που θα χάσει μαρτυρά το σχέδιο του που αν ήταν ταινία θα είχε τίτλο: "Το ΔΝΤ ξανάρχεται" και σκηνοθέτη τον κ. Βέμπερ.

Ποια είναι τα κοινωνικά επιδόματα που θέλουν να ξηλώσουν; Μήπως τα οικογενειακά, τα επιδόματα αναπηρίας, το στεγαστικό ή το επίδομα ανεργίας; Ποια θέλουν να καταργήσουν; Η μήπως όλα;» σημείωσε προς τη ΝΔ.

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «κάθε άνθρωπος που γεννιέται σε αυτή την χώρα και μεγαλώνει σε αυτή την χώρα θα είναι Έλληνας θα είναι παιδί μας, θα είναι ένας από εμάς. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να χωρίσουμε τον κόσμο. Θέλουμε να ενώσουμε τον κόσμο».

«έχουμε όραμα για μια Ελλάδα που οι πολίτες θα έχουν ίσες ευκαιρίες ανεξάρτητα από το φύλο, την σεξουαλική ταυτότητα, ή την χώρα καταγωγής» συμπλήρωσε.

Ζητώντας και πάλι την ψήφο των πολιτών, ο κ. Τσίπρας είπε πως «το παλιό κατεστημένο, ο κ.Μητσοτάκης θέλουν την Δευτέρα να λένε ότι τα μέτρα δεν έλαβαν την στήριξη του λαού, αντιθέτως ο λαός ενέκρινε όσα αυτός πρότεινε είτε ηθελημένα είτε κατά λάθος, πάντως τα πρότεινε, στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει σχέδιο να ξηλώσει όλα όσα με κόπο και με μάχες καταφέραμε» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ζητάμε την δύναμη, μαζί με άλλες προοδευτικές κυβερνήσεις, να κλείσουμε τον δρόμο προς την προεδρία στην Κομισιόν του ανθέλληνα κυρίου Βέμπερ» πρόσθεσε.

«Μην χαρίσετε τα δικαιώματά σας. Πάρτε το ψηφοδέλτιο και την ζωή σας στα χέρια σας» είπε προς τους ψηφοφόρους.

Απευθύνομαι στην κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα. Την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δική σου ζωή, η δική σου αξιοπρέπεια» συμπλήρωσε.

Θέλοντας να «απομακρύνει» το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο πρωθυπουργός είπε πως «η τελική απάντηση θα δοθεί το φθινόπωρο για τη νέα προοπτική της τετραετίας. Η πρώτη τετραετία ήταν αυτή που κυβερνήσαμε με τα χέρια στην πλάτη. Τώρα μπορούμε να κυβερνήσουμε με το δικό μας σχέδιο, με το δικό μας όραμα, χάρη στην δική σας επιμονή».

Αν σου άρεσε κάνε