Δέσμευση Μητσοτάκη: Πρωτοβουλίες για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Δέσμευση Μητσοτάκη: Πρωτοβουλίες για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:37 Δημιουργία 20/05/19, 13:36

Τη δέσμευσή του για την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα αναλάβει, αμέσως μετά την εκλογή της, καλά προετοιμασμένες πρωτοβουλίες προώθησης αυτού του εθνικού καθήκοντος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ανάλογη δράση θα αναλάβουν οι βουλευτές, εκπρόσωποι μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο θεσμό προάσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Και σήμερα μπορώ να ανακοινώσω ότι η Νέα Δημοκρατία έθεσε το θέμα σε ανώτατο επίπεδο και στον ΟΗΕ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Βουλής.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως είναι προσωπική και παραταξιακή υποχρέωση να συνεχιστούν και να ενταθούν οι προσπάθειες και όταν η "γαλάζια" παράταξη αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Αυτή η οφειλή, αυτό το εθνικό καθήκον, δε θα ανασταλεί. Όσο κι αν κάποιοι, ακόμα και χθες, επιμένουν σε μία ανιστόρητη άρνηση των τραγικών γεγονότων που κηλίδωσαν την ιστορία εκείνης της εποχής», ανέφερε ο ίδιος.

«Η αναγνώριση θα ήταν μία γενναία, απελευθερωτική και για τους ίδιους πράξη. Λυπάμαι που μένουν ακόμα εγκλωβισμένοι σε μία στρεβλή και παραμορφωτική ανάγνωση της ιστορίας», επεσήμανε.

Αν σου άρεσε κάνε