Μητσοτάκης: Ζητώ μια καθαρή νίκη - Πανικόβλητοι στα υπόγεια του Μαξίμου

Μητσοτάκης: Ζητώ μια καθαρή νίκη - Πανικόβλητοι στα υπόγεια του Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:56 Δημιουργία 14/05/19, 08:51

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε το πρωί της Τρίτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, από όπου ζήτησε «καθαρή νίκη της ΝΔ» στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.

Ειδικότερα, ερωτηθείς ποιος είναι ο πήχης της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Θέλω μια καθαρή νίκη της Ν.Δ. το βράδυ της 26ης Μαΐου ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

«Ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι θα χάσει» εκτίμησε από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι μία «ψήφος επιβράβευσης» για τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως είπε οι κάλπες των ευρωεκλογών θα είναι η πρώτη φορά που πολίτες θα μπορέσουν να στείλουν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση. «Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν σε αυτό το δίλημμα» πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχολίασε και τη φράση Τσίπρα στη συνέντευξή του στον Alpha, ότι «ούτε μία στο εκατομμύριο να κερδίσει η ΝΔ τις εθνικές εκλογές», θυμίζοντας την ίδια ακριβώς φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός το 2015, αναφερόμενος στην Μέρκελ και την περίπτωση να απορρίψει τις προτάσεις του.

Περί «7ήμερης εργασίας»

«Νομίζω ότι οι όλοι οι συμπολίτες μας έχουν αντιληφθεί τι είπα στην συνέντευξη Τύπου και πως το διαστρέβλωσε η 'μονταζιέρα' του Μαξίμου. Το πρώτο ζήτημα είναι το πόσο χαμηλά θα πέσει ο κ. Τσίπρας ώστε να μην λέει πια ο ίδιος ψέματα, αλλά να βάζει ψέματα στο στόμα των άλλων. Αυτό που έγινε με την συνέντευξη Τύπου που έδωσα είναι πρωτοφανές» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, σε ερώτηση για την υπόθεση «Παπαστράτος» και τον τρόπο που διαστρεβλώθηκαν, όπως σημείωσε, τα λεγόμενά του στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πήγε ο ίδιος στην «Παπαστράτος» και πέρασε πάνω από 1,5 ώρα συζητώντας με το συνδικάτο των εργαζομένων για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης.

«Πόσο χαμηλά θα πέσουν ώστε ο ίδιος να μην λέει ψέματα αλλά να βάζει ψέματα στα λόγια των άλλων;» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε αν η προεκλoγική περίοδος θα είναι μια μόνιμη διαστρέβλωση των όσων λέει ο αντίπαλος τονίζοντας ότι «αυτό δεν το ανέχομαι».

«Πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου για να διαστρεβλώνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο τα όσα είπα» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι σιώπησε μπροστά στην ανάρτηση Βαξεβάνη στο Twitter, όπου χρησιμοποίησε την εικόνα από το κολαστήριο του Άουσβιτς, για να ειρωνευθεί τον ίδιο.


Θέλουμε επενδύσεις όπως του Παπαστράτου

«Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις σαν αυτή του Παπαστράτου» είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «οι εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να επιμερίζουν το κέρδος ανάμεσα στους επιχειρηματίες, τους μετόχους και τους εργαζομένους».

Πώς αποτίμησε τους υψηλούς τόνους στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

«Όταν φτάνουμε στο σημείο να πέφτει το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, καταλαβαίνει κανείς τι μας περιμένει ακόμα όχι εν όψει των Ευρωεκλογών, αλλά εν όψει των εθνικών εκλογών. Η υποβάθμιση του δημόσιου διαλόγου έχει ονοματεπώνυμο. Συναντήθηκα κατ’ ιδίαν με τον κ. Τσίπρα και του είπα: Εσύ θα διαλέξεις πως θα πάμε στις εκλογές. Αν θα κάνουμε μία πολιτική αντιπαράθεση. Αν θα αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση οικογένειες, γυναίκες και παιδιά ή αν θα καταφύγεις στη λάσπη. Αιφνιδιάστηκε στη Βουλή επειδή αντέδρασα. Έκανα παρά πολύ καλά και θα έκανα ακριβώς το ίδιο. Δεν θα ήθελα οι συζητήσεις στη Βουλή να είναι αντιπαραθέσεις σε αυτό το επίπεδο» συνέχισε.

Φοροελαφρύνσεις, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και 13η σύνταξη

Ο πρόεδρος της ΝΔ μπήκε στην ουσία, λέγοντας ότι η ανεργία θα μειωθεί με επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, πράγμα που θα επιτευχθεί με πολιτική σταθερότητα, μείωση των φορολογικών συντελεστών και κίνητρα για να μην ταλαιπωρούνται μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες από τη γραφειοκρατία.

Σε ερώτηση για το ποια είναι η θέση του κόμματος του στο ζήτημα των επιδομάτων, ο κ. Μητσοτάκης θύμισε ότι το κόμμα του θέσπισε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που ο ΣΥΡΙΖΑ τότε πολέμησε. «Τα επιδόματα χρειάζονται, αλλά ως μεταβατικό στάδιο και όχι ως παγίδα φτώχειας» εξήγησε.

Εν όψει της ψήφισης στη Βουλή της λεγόμενης 13ης σύνταξης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Κατ' αρχάς κατηγορούμε την κυβέρνηση για τον χρόνο των επιδομάτων και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Αν αυτό που ψηφίζουμε ήταν η 13η σύνταξη, τότε το κόστος θα ήταν στα 2,2 δισ. Ο κ. Τσίπρας δίνει 800 εκατ. άρα δεν μπορεί να βαπτίζει αυτό το επίδομα 13η σύνταξη. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα ήθελε να έχει ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των πιο αδύναμων συνταξιούχων. Αντί να το δώσει τον Δεκέμβριο έρχεται και το δίνει πέντε ημέρες πριν τις εκλογές. Αν πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι που εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες των συνταξιούχων ή γίνεται για καθαρά προεκλογικούς λόγους αυτό ας το κρίνουν οι πολίτες.»

Οι σκαφάτες διακοπές του πρωθυπουργού

Σε άλλη ερώτηση για τις «σκαφάτες» διακοπές του πρωθυπουργού και των υπουργών του, όπως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είπε στη συνέντευξή του στον Alpha, o κ. Μητσοτάκης είπε ότι ουδέποτε στη Μεταπολίτευση είχε συμβεί να μην γνωρίζουμε πού κάνει διακοπές ο πρωθυπουργός.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν έκανε καριέρα καταγγέλλοντας τους πλούσιους» ήταν η απάντηση που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στην ερώτηση που δέχθηκε ότι και ο ιδρυτής της ΝΔ έκανε διακοπές σε σκάφη, δεδομένου ότι ο ίδιος δεν είχε ποτέ εξοχικό.

Οι δεσμεύσεις της ΝΔ για την ασφάλεια

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για το θέμα της ασφάλειας, λέγοντας ότι απαιτείται μηδενική ανοχή στη βία. «Η απόσταση από τη μολότοφ στο καλάσνικοφ είναι μικρή» συνέχισε, ξεκαθαρίζοντας ότι η Αστυνομία πρέπει να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της, επιχειρησιακά, αλλά και με πολιτική στήριξη.

«Το να αλλάξουμε τα περιπολικά μας, να προμηθευθούμε 10.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα δεν είναι μεγάλο κόστος και στέλνει ένα μήνυμα. Θα αλλάξει η εικόνα της Αστυνομίας» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση ακροατή για τον έχει εργαστεί, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «10 χρόνια. Τρία χρόνια στο εξωτερικό και επτά χρόνια στην Ελλάδα. Δεν μπήκα στην πολιτική ανεπάγγελτος.»

Αν σου άρεσε κάνε