Μητσοτάκης: Ζητώ μια μεγάλη εκλογική νίκη

Μητσοτάκης: Ζητώ μια μεγάλη εκλογική νίκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:42 Δημιουργία 12/05/19, 12:37

Βέβαιος ότι οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση στις επικείμενες ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί, προσθέτοντας ότι εφόσον ηττηθεί ο κ. Τσίπρα θα πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες.

«Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα το μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή το λαμβάνω από κάθε γωνιά της χώρας. Ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες στην κάλπη. Από τη στιγμή που έθεσε το πλαίσιο αυτό για την εκλογική αναμέτρηση, εφόσον ηττηθεί δεν έχει κανένα περιθώριο. Πρέπει να πάει στο Ζάππειο να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες» ανέφερε.

Αλεξίσφαιρα, περιπολικά και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για την ασφάλεια.

Δεν δίνει 13η σύνταξη ο κ. Τσίπρας, είπε ο κ. Μητσοτάκης, δίνει ένα επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο.

Δεν μπορεί να γίνεται αυτό αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία. Θέλω να αυξήσω το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, πρόσθεσε απαντώντας σε ερωτήσεις στην διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε επίσης τον κ. Τσίπρα να κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου.

«Αν δεν το κάνει ο κ. Τσίπρας θα το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ», είπε.

Εξάλλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός καθώς, όπως είπε, ήταν πανικόβλητος και ήθελε να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση με το κότερο».

Οσο για το τι στάση θα τηρήσει σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων είπε «ότι οι αποφάσεις των δικαστών θα γίνουν σεβαστές στα πλαίσια πάντα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των στόχων».

Σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι και σε ερώτηση αν θεωρεί ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη αλλά και το τι θα πράξει για να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο γεγονός, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για αφόρητη υποκρισία του κ. Τσίπρα και όσων συμμετείχαν στην περιβόητη σύσκεψη. «Πράγματι ο κρατικός μηχανισμός είχε και έχει πολύ μεγάλες ανεπάρκειες, θα ήταν ψέμα να πω ότι μπορώ να φτιάξω έναν κρατικό μηχανισμό που είναι μπάχαλο. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο δεν έχει γίνει τίποτα. Κανένα έκτακτο σχέδιο δεν έχει εκπονηθεί για να εκπαιδευτούν οικισμοί που βρίσκονται σε αντίστοιχο βαθμό επικινδυνότητας. Δεν έμαθαν τίποτα. Προσευχόμαστε να μη ζήσουμε άλλη τέτοια τύχη και αν δεν συμβεί θα είναι από τύχη και όχι από προγραμματισμό. Εμείς έχουμε ήδη εκπονήσει σχέδιο για το πώς θα αλλάξουμε αυτές τις δομές. Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας θα επιλεγεί με βάση το βιογραφικό του».

Σε ερώτηση αν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό για το θέμα της χούντας είπε «δεν είπα τίποτα ανακριβές άρα δεν έχω κανένα λόγο να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν».

Αν σου άρεσε κάνε