Γεννηματά: Καταντήσατε τη Βουλή «πεζοδρόμιο»

Γεννηματά: Καταντήσατε τη Βουλή «πεζοδρόμιο»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 23:22 Δημιουργία 08/05/19, 22:46

Διμέτωπη επίθεση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για επίπεδο πεζοδρομίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης «με μοναδικό στόχο να απολαύσουν οι ένοικοι του Μαξίμου για λίγους ακόμη μήνες τη χαρά της εξουσίας και να ολοκληρώσουν τα οικονομικά deals τους» είπε η Φώφη Γεννηματά κάνοντας φουλ επίθεση στην κυβέρνηση. «Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χρεοκοπημένη κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας ταυτίζει την κυβέρνησή του, και τα στελέχη του με τον Πολακισμό».

Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό, υπογράμμισε. Και αναφερόμενη στην περίφημη συνέντευξη Τύπου του κυβερνητικού επιτελείου το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι τόνισε πως Τσίπρας και Πολάκης έχουν ταυτόσημες αντιλήψεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς. «Είναι η ίδια νοοτροπία και αντίληψη που επέδειξαν και στην τραγωδία στο Μάτι. Είναι η προσπάθεια εξαπάτησης των Ελλήνων με την απόκρυψη των νεκρών, που γνώριζαν ήδη ότι υπάρχουν όταν έστησαν το σόου με τον Πρωθυπουργό, που τους εκθέτει ανεπανόρθωτα».

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε κωμικοτραγικό να ζητείται επιβεβαίωση της «παρδαλής πλειοψηφίας» από την κυβέρνηση μέσω της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης. «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η καρέκλα της εξουσίας τους ενώνει, όλον αυτό τον αχταρμά, ΣΥΡΙΖΑ, δεξιούς, ακροδεξιούς, γυρολόγους κάθε είδους καιροσκόπους. Είστε αριστεροί στα λόγια και δεξιοί στην πράξη. Όμως Κυριακή κοντή γιορτή κύριε Τσίπρα η κυβέρνησή σας βρίσκεται σε δυσαρμονία με την λαϊκή βούληση, είστε ήδη στην πόρτα εξόδου. Για τον κ. Τσίπρα και την παρέα του Μαξίμου, η παράσταση τελείωσε, η αυλαία του τέλους πέφτει».

Η κ. Γεννηματά επέκρινε και την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ λέγοντας πως έγινε για να κρατήσει ζωντανό τον fake δικομματισμό.

Σχολιάζοντας την σφοδρή αντιπαράθεση των Πολιτικών Αρχηγών νωρίτερα είπε πως αυτή η αντιπαράθεση είναι ‘βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής’.

«Παρακολουθώντας όλη αυτή την ώρα το επίπεδο της συζήτησης, θέλω να δηλώσω ότι πραγματικά λυπάμαι για αυτή την εικόνα της Βουλής, που θυμίζει περισσότερο πεζοδρόμιο», είπε η κ. Γεννηματά.

«Μοιάζετε πάρα πολύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Αυτή τη φασαρία την κάνετε για να κρύψετε τις ομοιότητές σας. Να σας χαίρονται τα στελέχη σας, να προβληματίζονται αυτοί που σας ψήφισαν», συνέχισε η κ. Γεννηματά, αναφερόμενη στη σφοδρή κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Σταματήστε επιτέλους να πληγώνετε την αξιοπρέπεια της πολιτικής. Είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς. Τι κάνετε; Εγκληματείτε κατά του τόπου!», είπε ανεβάζοντας τους τόνους.

«Στέλνετε όλο και περισσότερους νέους στο εξωτερικό, γυρίζουν ολοένα περισσότεροι Ελληνες την πλάτη στην πολιτική, χάνεται η ελπίδα. Μια κουβέντα χωρίς περιεχόμενο. Ποιον αφορούσε όλο αυτό το μακελειό; Κανέναν απολύτως. Αυτό που ζούμε είναι η πραγματική παρακμή», τόνισε ακόμη η κ. Γεννηματά.
Μεγάλη ήταν η αναφορά της στα εθνικά θέματα, λέγοντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι η κυβέρνηση παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα, κρατώντας ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού. Την ίδια στιγμή σημείωσε πως οι προκλήσεις του κ. Ερντογάν προς την Ελλάδα και την Κύπρο κλιμακώνονται.

«Πραγματικά έχετε διερωτηθεί τι απέδωσε η πολιτική σας κύριε Τσίπρα; Η ανταλλαγή επισκέψεων, οι συναντήσεις, οι συζητήσεις για τις οποίες δεν έχουμε ιδέα. Τίποτα. Μόνο αρνητικά αποτελέσματα. Γι αυτό και επαναλαμβάνω: Μην ακολουθήσετε την τακτική και τους χειρισμούς σας στο Σκοπιανό και τώρα. Μην πάρετε καμία πρωτοβουλία που δεσμεύει την χώρα. Δεν είναι μόνο ότι δεν σας εμπιστευόμαστε. Δεν είναι μόνον ότι είναι θεσμικά αδιανόητο, μια απερχόμενη κυβέρνηση, της οποίας το συνταγματικό όριο από σήμερα είναι μόλις τέσσερις μήνες, να αναλάβει δεσμεύσεις για οποιοδήποτε πακέτο "λύσεων", που ενδεχομένως θα της προταθεί, ή, θα επιχειρηθεί να επιβληθεί de facto στην χώρα μας. Αλλά είναι θέμα δημιουργίας ενός εθνικού μετώπου, που είναι η προϋπόθεση επιτυχίας κάθε χειρισμού διεθνών σχέσεων. Αυτό απαιτεί το συμφέρον της χώρας και του λαού».

Ψηφοθηρικές χαρακτήρισε η κ. Γεννηματά τις χθεσινές παροχές που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός λέγοντας πως «10 πήρατε, 1 επιστρέφετε». «Οι πολίτες χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους επιστρέφετε αλλά δεν τρώνε κουτόχορτο» τόνισε. «Ουσιαστικά ξεκινήσατε τον προεκλογικό αγώνα για τις εθνικές εκλογές με ψηφοθηρικά μέτρα. Τόσο εσείς, όσο και οι υπουργοί σας, δηλώσατε στο Ζάππειο ότι επρόκειτο για ένα σχέδιο που τάχα το επεξεργαζόσασταν για πολλούς μήνες. Πώς σας ξέφυγε λοιπόν και θα δώσετε δώρο Πάσχα μετά το Πάσχα; Και γιατί δεν το είπατε απλά, εκλογικό επίδομα;».

Αν σου άρεσε κάνε