Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Κατάντησες Στέφανος Χίος της πολιτικής

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Κατάντησες Στέφανος Χίος της πολιτικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:40 Δημιουργία 08/05/19, 21:28

Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης που ξεκίνησε σήμερα στην Ολομέλεια.

Παίρνοντας το λόγο μετά από τον κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του ανέφερε πως «έχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο. Δεν περίμενα όμως ποτέ ότι θα φτάνατε στο σημείο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας απάντησε στις κατηγορίες της ΝΔ για τις διακοπές του στο κότερο της Κατερίνας Παναγοπούλου με το ότι «σε ότι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω. Είμαι 11 χρόνια αρχηγός κόμματος και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και 3 χρόνια έχω συνεργάτιδα την κ. Παναγοπούλου. Είναι γνωστό σε όλους ότι φιλοξενήθηκα τον Αύγουστο στο σκάφος της συνεργάτιδάς μου. Εάν μου ζητούσατε θα σας έστελνα εγώ φωτογραφίες, έβγαλα & σέλφι με το προσωπικό. Βάζετε το παρακράτος σας να υποκλέπτει προσωπικές μου στιγμές. Είναι ντροπή σας» συμπλήρωσε.

«Εγώ δεν εχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με τον κ Χριστοφοράκο...» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως «πιστεύετε ότι θα κερδίσετε μεταφέροντας το επίπεδο της πολιτικής σε επίπεδο Στέφανου Χίου; Συνεχίστε, μας κάνετε δώρο. Από τον Αύγουστο του 2018 κάνετε τυμβωρυχία σε συνεργασία με τον Σκάι κι έτσι νομίζετε ότι θα αλλάξετε την ατζέντα πηγαίνοντας στις εκλογές. Το ίδιο επιχειρήσατε να κάνετε και με τον Πολάκη» είπε για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Η απάντηση Μητσοτάκη

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε μόλις τελείωσε ο πρωθυπουργός πως «εσείς βάζατε το παρακράτος να χτυπάει τη σύζυγό μου, γιατί δεν τολμούσατε να χτυπήσετε εμένα. Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια, ας μιλήσουμε για το πώς πλούτισε η δική σας οικογένεια».

Επανερχόμενος στο ζήτημα με το κότερο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε «κρύψατε το ότι πήγατε διακοπές επειδή όλοι θα σας έκραζαν που ήταν 25 μέρες μετά το Μάτι».

Σε απάντηση για τις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «ο κ. Μαρινάκης ούτε κουμπάρος μου είναι, ούτε στα σκάφη του μπαίνω. Προερχόμαστε από διαφορετικές οικογένειες και είχα την ατυχία ή τύχη να έχω ζήσει την πολιτική από μικρός και απομυθοποίησα την χλιδή της εξουσίας».

Αν σου άρεσε κάνε