Μητσοτάκης: Όχι «τυράκια», εκλογές τώρα!

Μητσοτάκης: Όχι «τυράκια», εκλογές τώρα!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:20 Δημιουργία 08/05/19, 20:24

Στο «στόχαστρο» έβαλε το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, μετά τις καυτές αποκαλύψεις με τις σκαφάτες διακοπές του πρωθυπουργού στο κότερο της κυρίας Παναγοπούλου, ενώ η χώρα θρηνούσε για τις 101 ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στις φλόγες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του περί εθνικών εκλογών εδώ και τώρα.

Κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα και από τα κότερα στην χτεσινή φιέστα των απεγνωσμένων της νέας δημαγωγίας, με τα τυράκια πριν τη φάκα των εκλογών που τόσο τρέμετε. Προσπαθήσατε να αλλάξετε την ατζέντα».

Μιλώντας για τις χθεσινές παροχές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «στην παροχολογία της τελευταίας στιγμής ο λαός βλέπει την απόπειρά σας να πάτε τη συζήτηση σε άλλο επίπεδο, γιατί το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου».

Αναφερόμενος δηκτικά για το ζήτημα με τις διακοπές του πρωθυπουργού στο κότερο της κ. Παναγοπούλου, σημείωσε πως «εκεί που λέγανε νάτος νάτος ο πρωθυπουργός, θα λένε νάτος νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος».

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, λέγοντας πως «μετατρέψατε την πρόταση δυσπιστίας κατά του Π. Πολάκη σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εκβιάζοντας τους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν και τους λέτε: με τον Πολάκη μέχρι τέλους αλλιώς εξουσία τέλος.

Με τον κ Πολάκη σας συνδέει ότι εκείνος κάνει και λέει όσα δυσκολεύεστε να πείτε και να κάνετε εσείς, αλλά δεν μπορείτε λόγω του αξιώματός σας» συμπλήρωσε προς τον κ. Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε τις σχέσεις Τσίπρα - Πολάκη, λέγοντας πως «ο Πολάκης λέει και κάνει αυτά που θέλετε να πείτε και να κάνετε εσείς αλλά δυσκολεύεστε λόγω του αξιώματος σας. Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης των διαλυμένων νοσοκομείων και των κομματικών ρουσφετιών.

Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που απειλεί δικαστές και δημοσιογράφους. Ο πολιτικός που κρύβει τα θύματα στο Μάτι. Και δίνει σόου υποκρισίας μπροστά στις κάμερες.

Ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που επιτίθεται αναίτια και άνανδρα σ' έναν αγωνιστή της ζωής, όπως είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Και έρχεστε και τον καλύπτετε σήμερα γιατί δεν τολμάτε να πάρετε αποστάσεις. Ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης, που στα δύσκολα βέβαια τρέχει να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία και το άρθρο 86 που κατά τα άλλα καταγγέλλει».

Για το κότερο

Μιλώντας και πάλι για τις διακοπές του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «αναρωτιέμαι κ. Τσίπρα γιατί σήμερα δεν επαναλάβατε το δίλημμα που θέτετε στις τελευταίες σας ομιλίες "για τους πολλούς ή για την ελίτ". Πώς να μιλήσετε ξανά για την ελίτ; Εκτός αν συνεργάζεστε με την πλουτοκρατία για να την ρίξετε από μέσα

Προσωπικά δεν θα έδινα μεγάλη σημασία στο πολυτελές σκάφος που επέλεξε να κάνει διακοπές ο πρωθυπουργός αν δεν έχτιζε με ακραία υποκρισία τη δήθεν μάχη κατά των ελίτ την ώρα που στα κρυφά συναγελάζεται μαζί τους» συμπλήρωσε.

Συνέχισε, λέγοντας πως «η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου εκτός από πρωθυπουργικός σύμβουλος, διορίστηκε πριν ένα μήνα πρέσβης εκ προσωπικοτήτων απολαμβάνοντας όλα τα σχετικά προνόμια. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Με λίγα λόγια "μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, κι εγώ σε κάνω πρέσβη και αθάνατη". Αυτός είστε κ. Τσίπρα. Καριέρα κάνατε πάνω σε όλα αυτά. Τα γεγονότα εκδικούνται. Ανεβήκατε στην εξουσία μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και ψεμάτων. Πέφτετε μέσα σε σύννεφο οργής, απαξίωσης και χλεύης. Και άλλοι έχασαν εκλογές. Αλλά έχασαν με αξιοπρέπεια. Ψεύτες πολιτικούς έχει γνωρίσει ο τόπος. Αλλά τέτοιον υποκριτή, σαν κι εσάς, κανέναν» υπογράμμισε.

Για το Μάτι

Σχετικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «ο κ.Τσίπρας πήγε διακοπές κρυπτόμενος σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμα νεκρούς στο Μάτι. Αυτή είναι η αισθητική και αυτή είναι η ηθική της εξουσίας όπως την αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός. Αυτός είναι ο λιτός βίος στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής.

Δεν θα αναφερόμουν στο εθνικό δράμα στο Μάτι αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να προσβάλλει τη μνήμη όλων για όσα τραγικά συνέβησαν. κ. Τσίπρα καταλάβατε τι είπατε πριν 3 ημέρες σε ανθρώπους που κάηκαν. Είπατε ότι το υλικό που βγήκε έναι «ξαναζεσταμένο» υλικό. Πως είναι δυνατόν να προσβάλλετε τη μνήμη 102 ανθρώπων. Ξαναζεσταμένο φαγητό είναι η απόδειξη της χυδαίας υποκρισίας και του σκηνικού που στήσατε εκείνο το βράδυ. Ούτε και θα έδινα μεγάλη σημασία στο πολυτελές σκάφος αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είχε κάνει πολιτική καριέρα, ενοχοποιώντας συνολικά τους επιχειρηματίες και κάθε σχέση μαζί τους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ζήτησε να μην στηρίξουν την κυβέρνηση.

«Η ψήφος σας, λοιπόν, σε ένα και μόνο θα απαντήσει: Είστε όλοι το ίδιο; Είστε με τον κ. Τσίπρα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών; Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν. Και δεν πιστεύουν πλέον τα ψέματα που ο κ.Τσίπρας συνεχίζει να λέει» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Εξάλλου, επιτέθηκε ξανά στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «άκουσα και σήμερα τον πρωθυπουργό να λέει ψέμματα ότι ενδιαφέρεται για τους αδύναμους, ότι είναι πατριώτης, να παριστάνει πότε τον αριστερό ριζοσπάστη, πότε τον σοσιαλδημοκράτη. Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Μαξίμου είναι αποκλεισμένοι με κλούβες.

Σε σχόλιο για τις ευρωεκλογές, επανέλαβε τη βεβαιότητα του για τη νίκη της ΝΔ, αναφέροντας πως «σε 18 ημέρες έχουμε εκλογές και οι πολίτες θα αποφασίσουν αν πιστεύουν τη δική σας ιστορία για Ελλάδα που βγαίνει από τα μνημόνια και δημιουργεί ευημερία ή πιστεύουν ότι η ζωή τους έγινε χειρότερη και θα εναποθέσουν τις ελπίδες τους στην ΝΔ. Λίγο υπομονή ακόμα».

Σχολιάζοντας τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «πώς να εξηγήσω ότι μόλις προεκλογικά η κυβέρνηση θυμήθηκατε τις 120 δόσεις. Κύριε Τσίπρα δεν θα χρησιμοποιήσω πολλά στοιχεία. Αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα. Κοιτάξτε την εξέλιξη του ιδιωτικού χρέους. Από τα 85 δισ. στα 140 δισ. ευρώ. Και έρχεστε να πανηγυρίζετε για μια ρύθμιση που έπρεπε να είχατε φέρει νωρίτερα και δεν θα έπρεπε να έχετε επιτρέψει τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους. Καταλαβαίνω γιατί μιμείστε τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά όχι και να κάνετε σκονάκι αποσπάσματα του δικού μας προγράμματος. Αυτό πάει πολύ.

Καταλαβαίνετε πια τι θα γίνει στις εκλογές και παίζετε τα ρέστα σας. Λέτε ότι θα καταβάλετε ως εγγύηση 5 διδ. από το υστέρημα των Ελλήνων για να εξασφαλίσετε την ανοχή των εταίρων μπλέκοντας ανόμοια πράγματα. Δεν ξέρω τι οικονομικά είναι αυτά και ποιος σας τα λέει» πρόσθεσε.

Για το αφορολόγητο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «μέσα στο αμόκ της προεκλογικής παροχολογίας του, ο πρωθυπουργός θυμήθηκε ξαφνικά και τη μείωση του αφρολόγητου την οποία εσείς νομοθετήσατε. Αυτή τη στιγμή θα εφαρμοστεί από το 2020, ξέροντας πως τότε θα κυβερνά άλλος. Πρόκειται για τον ορισμό της υποκρισίας. Καταθέσαμε μια τροπολογία πολύ απλή με θέμα κατάργηση της προνομοθετημένης μείωσης του αφορολογήτου. Θα την ψηφίσετε ναι ή όχι;

Η προοδευτική πολιτική δεν είναι εκείνη που ανακυκλώνει πάθη που βρίσκονται στο ράφι της Ιστορίας. Η προοδευτική πολιτική βλέπει μπροστά. Ενώνει, δεν χωρίζει. Αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη ως προϊόν της ισορροπημένης σχέσης της επιχειρηματικότητας με την απασχόληση».

Μιλώντας για την οικονομική πολιτική της ΝΔ, σημείωσε πως «εμείς θέλουμε να μεγαλώσει επιτέλους η πίτα προς όφελος όλων. Όχι κάποιων. Όλων. Γι' αυτό και συνδέουμε την ετήσια ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών.Η κοινωνική μας πολιτική προβλέπει την κατάργηση του εκτρώματος Κατρούγκαλου και την εγκατάσταση ενός Ασφαλιστικού, - άλλη μια φορά λέτε για σχέδιο Πινοσέτ, άλλη μια φορά λέτε ψέματα. Ένα ασφαλιστικό τριών πυλώνων εφαρμόζεται σε όλες τις προηγμένες χώρες».

Σε απάντηση στις αναφορές Τσίπρα για τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε «ποιον στηρίζετε για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Τσίπρα; Κανέναν δεν στηρίζετε γιατί είστε χαμένοι στο διάστημα. Εμείς τον κ. Βέμπερ, ναι. Είναι ο εκπρόσωπος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικογένειας. Και πώς θα συνδέσετε τις Βρυξέλλες με το Καράκας του κ. Μαδούρο; Υπάρχει λύση. Να ορίσετε "σύνδεσμο" τον κ. Παππά - με την ευγενή υποστήριξη των κυρίων Πετσίτη και Αρτεμίου».

Για τις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «απέναντι στην αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ εμείς αντιπαραθέτουμε 5 λόγους για τους οποίους διεκδικούμε μια μεγάλη καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές:

  1. Γιατί είμαστε υπερήφανοι που η παράταξή μας έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη
  2. Γιατί το πρόγραμμά μας έχει λύσεις που σχετίζονται με τις προτεραιότητες της ΕΕ
  3. . Η ΝΔ πρωταγωνιστεί στη μάχη κατά του δεξιού αλλά και του αριστερού λαϊκισμού
  4. Γιατί έχουμε το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο. Δεν ανακυκλώσαμε εμείς το παλιό, δεν έχουμε τον κ. Κουρουμπλή υποψήφιο
  5. Στις 26 Μαϊου μετατρέπουμε την κάλπη των ευρωεκλογών στο πρώτο βήμα για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε «στις 26 Μαϊου καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να στείλουν ένα μήνυμα ελπίδας, αλλαγής και αισιοδοξίας. Σε λίγες μερες η χώρα θα γυρίσει σελίδα».

Αν σου άρεσε κάνε