Πανηγυρισμοί Ξενογιαννακοπούλου για τις 120 δόσεις

Πανηγυρισμοί Ξενογιαννακοπούλου για τις 120 δόσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 06/05/19, 21:46

Η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στις εφορίες, τα ασφαλιστικά Ταμεία και τους δήμους είναι πολύ σημαντικό μέτρο γιατί θα δώσει ανάσα στη μισή Ελλάδα, επισήμανε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ το απόγευμα της Δευτέρας.

Σχολιάζοντας την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ για τον Παύλο Πολάκη, η κ. Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για αντιπερισπασμό «για να μην γίνει συζήτηση για τα σημαντικά μέτρα», ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «στοχοποιεί μεμονωμένα γεγονότα και πρόσωπα και αποφεύγει να μπει στην ουσία που στην προκειμένη περίπτωση είναι το κοινωνικό κράτος».

Αναφερόμενη στην κριτική που ασκήθηκε, κυρίως από το ΚΙΝΑΛ, για την υπουργοποίηση του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, είπε ότι ο ίδιος και το κόμμα του προέρχονται από τους κόλπους της Αριστεράς, «άρα ήταν πολύ πιο φυσικό να κάνει προγραμματική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά με το ΚΙΝΑΛ, το οποίο έχει μια σαφή κεντροδεξιά στροφή.

Για τη δημόσια διοίκηση, η αρμόδια υπουργός τόνισε την ανάγκη για νέες προσλήψεις «για να μπορέσει το Δημόσιο να ανανεωθεί ηλικιακά και να οδηγηθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό», ενώ επανέλαβε ότι με τον κανόνα 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση) για φέτος προβλέπονται 9.040 προσλήψεις, με αιχμή την υγεία, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος. Όπως είπε, εντός του 2019 θα προσληφθούν 1.000 γιατροί, 1.500 νοσηλευτές και λοιπές ειδικότητες και 155 στα ΚΕΠ, ενώ λόγω των περιθωρίων που δίνουν τα δημοσιονομικά θα προσληφθούν 4.500 στην ειδική αγωγή και 3.200 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στην εκφρασμένη πρόθεση της ΝΔ για επιστροφή στον μνημονικό κανόνα 1:5, εκτιμώντας ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα για ιδιωτικοποίηση συγκεκριμένων υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους και του Δημοσίου, καθώς -όπως εξήγησε- πέραν των ανελαστικών προσλήψεων (από τις παραγωγικές σχολές αστυνομίας, ενόπλων δυνάμεων κ.λπ.) δεν θα υπάρχουν περιθώρια για νέες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών κ.λπ.

Αν σου άρεσε κάνε