Υπόθεση Novartis: Στις 3 Ιουνίου οι εξηγήσεις του Σαλμά

Υπόθεση Novartis: Στις 3 Ιουνίου οι εξηγήσεις του Σαλμά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:21 Δημιουργία 06/05/19, 15:18

Παράταση για τις 3 Ιουνίου έλαβε ο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, στο πλαίσιο των ερευνών για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Στην Εισαγγελία εμφανίστηκαν μόνο οι δικηγόροι του και ζήτησαν αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση η οποία σύμφωνα με το διαβιβαστικό που στάλθηκε στη Βουλή προκάλεσε ζημία στον ΕΟΠΥΥ: «Διαφαίνονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του νυν βουλευτή της Βουλής των Ελλήνων, Μάριου Σαλμά, ιατρού (ορθοπεδικού) για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας, κατά συναυτουργία, κατ΄ εξακολούθηση, σε απιστία σχετική με την υπηρεσία το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσόν των 150.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατά μόνας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση αφορά σε ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ από υπερκοστολογημένα παραπεμπτικά για αρθροσκοπήσεις. Συνολικά ελέγχθηκαν περί τα 543 παραπεμπτικά προς τον ΕΟΠΥΥ τα οποία είτε ήταν χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου η δεν είχαν σφραγίδα από τον πάροχο υγείας. Κατά το διάστημα από το καλοκαίρι (Ιούλιος) του 2015 ως και το τέλος Αυγούστου του 2016 πληρώθηκαν 554.458 ευρώ για παραστατικά, πολλά από τα οποία κατά την έρευνα δεν ήταν νομότυπα.

Αν σου άρεσε κάνε