Πρεσάρει τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης με την πρόταση μομφής κατά Πολάκη

Πρεσάρει τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης με την πρόταση μομφής κατά Πολάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:20 Δημιουργία 06/05/19, 10:56
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Έτοιμος για μία εφ'όλης της ύλης σύγκρουση με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον πρωθυπουργό δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος καταθέτει σήμερα, Δευτέρα πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη.

Όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας, θα μετατρέψει την πρόταση της ΝΔ σε αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, γεγονός που σημαίνει ότι θα ανοίξουν όλα τα ζητήματα και ο κάθε υπουργός θα κληθεί να υπερασπιστεί το έργο του.

Στη ΝΔ, οι τομείς που θα επικεντρώσουν την κριτική τους, θα είναι οι εξής:

-Οικονομία-υπερφορολόγηση: Θα στηλιτεύσουν την επιδοματική πολιτική, θα παρουσιάσουν με στοιχεία την αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων την τελευταία 5ετία και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το δικό του κυβερνητικό πρόγραμμα με πυλώνα την άμεση μείωση φόρων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

-Εξωτερική πολιτική - Σκοπιανό: Η συμφωνία των Πρεσπών και τα κενά που αυτή έχει, κυρίως στο πεδίο της προστασίας εμπορικών σημάτων, θα είναι το σημείο αιχμής της κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

-Σκάνδαλα - ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης: Η υπόθεση Πετσίτη, ο διαγωνισμός του κ. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και τα πολυσυζητημένα βοσκοτόπια, καθώς και το ταξίδι κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βενεζουέλα θα είναι τα θέματα, τα οποία θα θέσει η ΝΔ, προκειμένου να αποδείξει ότι η ρητορική περί ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς έχει ακυρωθεί στην πράξη.

-Πολιτικός πολιτισμός - ήθος στην εξουσία: Πρόκειται για το θέμα Πολάκη που αποτελεί και την αφορμή για την εφ' όλης της ύλης πολιτική συζήτηση στη Βουλή. Για τη ΝΔ, Πολάκης ίσον Τσίπρας και αυτό ακριβώς θα τονίσει στην τοποθέτησή του τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και τα γαλάζια στελέχη, που θα τοποθετηθούν κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης.

Θεωρείται, βέβαιο, ότι κοινός παρονομαστής όλων των παρεμβάσεων των βουλευτών της ΝΔ θα είναι η ανάγκη για άμεση προσφυγή στις κάλπες, γεγονός που θα σηματοδοτηθεί - όπως θα τονίσουν - και από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, η συζήτηση είναι πιθανόν να μην ξεκινήσει σήμερα, παρά το ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη θα έχει κατατεθεί μέχρι το μεσημέρι. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να αποκομίσει επικοινωνιακά οφέλη από το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, που επίσης θα κατατεθεί σήμερα.

Άρα, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να ψηφιστούν πρώτα οι συγκεκριμένες διατάξεις και η συζήτηση (περί της πρότασης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πλέον) να ξεκινήσει την Τετάρτη και να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, όταν ο πρωθυπουργός θα έχει επιστρέψει από το Βουκουρέστι.

Αν σου άρεσε κάνε