ΝΔ για debate: Δεν θα διευκολύνουμε τον Τσίπρα

ΝΔ για debate: Δεν θα διευκολύνουμε τον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:37 Δημιουργία 03/05/19, 11:07
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με τριήμερο κοινοβουλευτικό debate που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα και με αφορμή την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Παύλου Πολάκη από την αξιωματική αντιπολίτευση, απαντά η ΝΔ στην πρόσκληση για τηλεμαχία που απηύθυνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Η σχετική επιστολή της κυρίας Σβίγγου έφτασε αργά χθες το μεσημέρι στο γραφείο της κυρίας Ζαχαράκη και η απάντηση δόθηκε άμεσα και δημόσια. Η ΝΔ θα τοποθετηθεί εφ'όλης της ύλης στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, μετά και την προαναγγελθείσα μετατροπή απo τον πρωθυπουργό της πρότασης μομφής κατά Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνολικά.

«Αυτό θα είναι το καλύτερο debate, καθώς θα δοθεί η ευκαιρία να συζητηθούν τα πάντα: Από την συμπεριφορά Πολάκη, μέχρι τα σκάνδαλα, την οικονομία, τους φόρους αλλά και την Βενεζουέλα και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Τα ίδια πρόσωπα σημείωναν, μάλιστα, ότι τηλεοπτικό debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών προφανώς και θα γίνει ενόψει των εθνικών εκλογών και αφού η Βουλή θα έχει κλείσει, μετά από την επίσημη προκήρυξη της αναμέτρησης.

Στην οδό Πειραιώς, θέλησαν να κλείσουν το θέμα σε αυτή την χρονική στιγμή, θεωρώντας πως η πρόταση Τσίπρα γίνεται για αποπροσανατολιστικούς λόγους, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει την συζήτηση στην Βουλή για τον κ. Πολάκη και να μην εμφανιστεί απομονωμένος από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Για τη ΝΔ, ο πρωθυπουργός βρίσκεται αυτή την ώρα σε δεινή θέση και επιχειρεί με διαφορά τρικ (βλ.debate) να αλλάξει την ατζέντα. «Εμείς δεν θα τον διευκολύνουμε», ανάφερε στο Xrimaonline.gr τακτικός συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, πάντως, ο οποίος χθες περιόδευσε στο Χαλάνδρι και αύριο μεταβαίνει στην Καβάλα, δηλώνει ικανοποιημένος, διότι έφερε την προεκλογική ατζέντα στο σημείο, όπου ήθελε: Στους φόρους και στη βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί προνομιακό το πεδίο αυτό, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος, που υπερφορολογήσε τους πολίτες και η ΝΔ ήταν εκείνη, που μίλησε πρώτη για την ανάγκη περιορισμού των βαρών που έχει να σηκώσει κάθε ελληνική οικογένεια.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και των φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων αποτέλεσαν εδώ και καιρό τον βασικό πυλώνα του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και τώρα στη συζήτηση αυτή προσέρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τον λόγο αυτό και χθες από το Χαλάνδρι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε πάλι τον κ. Τσίπρα να υπερψηφίσει την τροπολογία, που θα καταθέσει την Δευτέρα η ΝΔ για ακύρωση του μέτρου μείωσης του αφορολόγητου.

Αν σου άρεσε κάνε