«Μάχη» στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη

«Μάχη» στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:52 Δημιουργία 01/05/19, 12:48
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την ερχόμενη Δευτέρα, εκτός απροόπτου, η ΝΔ καταθέτει στη Βουλή την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και τα στελέχη της προετοιμάζονται για μία εφ’όλης της ύλης αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να ταυτίσει τον κ. Πολάκη με τον κ. Τσίπρα, τονίζοντας ότι αποτελούν διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και χθες, όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - με αφορμή το θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα - κατηγόρησαν τη ΝΔ για τη στήριξή της στον κ. Νίκα, πολλοί «γαλάζιοι βουλευτές», μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησαν με την φωτογραφία του κ. Πολάκη να κρατά περίστροφο.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως θα εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, το πρόβλημα δεν είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αλλά ο πρωθυπουργός που στηρίζει και ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με τον πολιτικό πολιτισμό και με τις ιστορικές αναφορές της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, η πίεση της ΝΔ προς την κυβέρνηση θα ενταθεί και με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στη Βενεζουέλα. Ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δημόσια παρέμβαση που αναμένεται να κάνει σήμερα, θα καταδικάσει τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τη λατινικής Αμερικής και θα ζητήσει και από τον κ. Τσίπρα να πράξει το ίδιο.

Στην οδό Πειραιώς επιμένουν για την ύπαρξη υπόγειων διαδρομών μεταξύ του καθεστώτος Μαδούρο και του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποκλείεται με αφορμή τις ταραχές που γίνονται εκεί, να επαναφέρουν το θέμα με τα ταξίδια στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στο Καράκας, πριν από τις εκλογές του 2015.

Εκτός, πάντως, από τη σκληρή αντιπαράθεση, ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί και τη δική του - θετική ατζέντα. Χθες το απόγευμα, επισκέφτηκε τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων του Μεροπειου ιδρύματος και εξήγγειλε μέτρα στήριξης της «τρίτης ηλικίας».

Όπως εξήγησε, τα πρώτα άμεσα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι τα εξής:

  1. Ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων μέσω της άμεσης μείωσης έμμεσων και άμεσων φόρων
  2. Διανομή κατ’οίκον, φαρμάκων για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών (καρκινοπαθείς, ΑΜΕΑ κλπ)
  3. Ενίσχυση του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι με την συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης
  4. Αναδιάρθρωση δημόσιας διοίκησης, η οποία μέσα από την δημιουργία ειδικών τμημάτων θα γίνει πιο φιλική προς τους ηλικιωμένους
  5. Στήριξη δομών μακροχρόνιας νοσηλείας ηλικιωμένων
  6. Πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης στα σχολεία , έτσι ώστε να καταπολεμηθούν στερεότυπα που σχετίζονται με την «Τρίτη ηλικία» και την αντιμετώπιση της από τους νέους.
Αν σου άρεσε κάνε