Υπόσχεται διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπόσχεται διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:40 Δημιουργία 26/04/19, 12:13

Σε μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης της μεσαίας τάξης και ρυθμούς ανάπτυξης 3 με 4% δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Politico, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητά του για νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

Σημείωσε, δε, πως για πρώτη φορά από το 2010 οι κάλπες δεν θα αποτέσουν πηγή αβεβαιότητας για τις αγορές.

Ο αρχηγός της Ν.Δ. υποσχέθηκε άμεση προώθηση πολιτικών, που θα επιτρέψουν ένα μπαράζ επενδύσεων μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

«Με όλα όσα έκανε και δεν έκανε ο Τσιπρας η ανάπτυξη είναι στο 2% - φανταστείτε πόσο μεγαλύτερη θα ήταν η ανάπτυξη με μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις» σχολιάζει, ενώ προσθέτει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί «ανάπτυξη 3-4% για σειρά ετών» προκειμένου να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα και να αποκαταστήσει το 25% του ΑΕΠ που χάθηκε την περασμένη δεκαετία.

Παράλληλα δεσμεύεται να εδραιώσει τη μάχη κατά της διαφθοράς, ανακοινώνοντας το σχέδιό του «για μια πραγματικά ανεξάρτητη αρχή κατά της διαφθοράς, που όπως λεέι, θα λειτουργεί με τα δεδομένα του ΟΟΣΑ.

Επαναλαμβάνει, τέλος, ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει σε φορολογική μεταρρύθμιση για να μπει ένα τέλος «στην υπερβολική φορολόγηση της μεσαίας τάξης». Σε αυτό το σχέδιο περιλαμβάνεται η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις και του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα ποτά, όπως εξηγεί.

Αν σου άρεσε κάνε